Vrouw (47) dood aangetroffen in zetel

WERKGEVER SLAAT ALARM NA 2 DAGEN AFWEZIGHEID

Politie en labo doen de vaststellingen aan het huis in de Uilstraat in Stok.
Foto Bollen Politie en labo doen de vaststellingen aan het huis in de Uilstraat in Stok.
In de Uilstraat in Stok, een gehucht van Hoeleden bij Kortenaken, is gisterennamiddag het levenloze lichaam aangetroffen van de 47-jarige Anja Vanheer. De werkgever van de vrouw, die aan de slag was als kapster, contacteerde haar familie om poolshoogte te nemen nadat de vrouw al twee dagen niet was komen opdagen. Ze werd thuis dood aangetroffen in de zetel. Haar partner, een 51-jarige man, was ook aanwezig in de woning maar had zelf geen alarm geslagen. Hij was lichtgewond en maakte een zeer verwarde indruk.

Het was de 20-jarige zoon van Anja Vanheer die gisteren de telefoon opnam toen de uitbaters van kapsalon Vica Versa in Scherpenheuvel ongerust belden. Anja was op dat moment al twee dagen niet komen opdagen op het werk. Omdat de jongeman op dat moment zelf aan het werk was en zijn tante (en zus van het slachtoffer) ook ver van huis was, werd de huisdokter ingeschakeld om even langs te gaan bij Anja. De arts kreeg geen gehoor toen hij aanbelde en alarmeerde de hulpdiensten.

Gewond en verward

De politie trof het slachtoffer levenloos aan in een zetel. Haar partner was ook aanwezig, maar gewond en verward. Hij werd meteen ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, want door de toestand waarin hij verkeerde kon hij sowieso niet verhoord worden. Momenteel tast de politie dan ook volledig in het duister wat de situatie betreft: onderzoek zal moeten uitwijzen wat de exacte doodsoorzaak is van het slachtoffer. Ook over de toestand van de man rijzen momenteel meer vragen dan antwoorden.


Het technisch labo kwam gisteren ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. Alle pistes worden voorlopig opengelaten. Autopsie moet vandaag verder uitsluitsel geven.

Geen gezondheidsproblemen

Ook de familie van het slachtoffer zit met veel onbeantwoorde vragen. "Anja sukkelde niet met haar gezondheid. Het overlijden komt dus zeer plots en onverwachts", klinkt het. Anja ontmoette haar huidige partner, afkomstig uit Sint-Truiden, ongeveer anderhalf jaar geleden. "In het begin was hij wat timide tegenover ons, maar de laatste tijd werd hij wat 'losser'. Hij gedroeg zich naar ons weten nooit agressief."


Bij de buurtbewoners staat de vrouw, die nog maar enkele maanden geleden naar daar verhuisd was, bekend als een joviaal iemand. Er schenen ook nooit problemen te zijn, maar afgelopen zondagavond rond middernacht hoorde men wel wat lawaai en iets dat op een ruzie leek. Na een uur werd het opnieuw stil. Sinds die bewuste avond zag niemand nog de vrouw of de man het huis verlaten en bleven hun wagens onaangeroerd. Op zich niets verontrustends tijdens een vakantieperiode, en dus vermoedde niemand iets.


"We hopen snel antwoorden te krijgen", aldus de zus van het slachtoffer.