Video: Het voormalig trommelkorps van Immer Vooruit treedt na 32 jaar nog eens op

Negen van de vijftien originele bandleden waren paraat op het reünieconcert.
VDT Negen van de vijftien originele bandleden waren paraat op het reünieconcert.
Exact 32 jaar na hun laatste optreden stonden leden van het trommelkorps van de Koninklijke Fanfare Immer Vooruit nog eens op de planken van het ontmoetingscentrum van de Ransberg. “Leuk, maar eenmalig”, klinkt het.

De drumband met vijftien drummers — vooral dames, onder leiding van Guido Fabes — kende vroeger veel succes. De eerste provinciale kampioenstitel werd al in 1978 binnengehaald. Daarna volgden nog heel wat bijkomende titels op provinciaal niveau, en in 1985 werd de band zelfs nationaal kampioen in de afdeling ‘Uitmuntendheid’. “Na die hoogste titel is het trommelkorps in vriendschap uit mekaar gegaan”, zegt Magda Bouvin, één van de leden. “Iedereen had de handen vol met werk en gezin.”

De fanfare Immer Vooruit organiseert intussen nog elk jaar een concert, maar dat lokt steeds minder toeschouwers. “We hebben daarom gezocht naar een manier om toch weer wat meer volk aan te trekken”, zegt voorzitter Guido Schoensetters. “Het idee was om alle muzikanten die ooit bij de fanfare gespeeld hebben, nog eens samen te brengen. Zo konden we een dertigtal oud-leden even opnieuw verwelkomen. Zelfs een delegatie van het vroegere majorettenkorps was van de partij. Wegens te weinig ruimte viel het voormalige trommelkorps uit de boot, maar hier hebben we dus een apart concert voor georganiseerd.”

Guido Fabes was bijzonder trots om nog eens 'zijn' trommelkorps te mogen leiden.
VDT Guido Fabes was bijzonder trots om nog eens 'zijn' trommelkorps te mogen leiden.

Na vele sms’jes en telefoontjes waren negen oud-leden van het trommelkorps bereid om weer op te treden. “Het was toch weer even wennen”, klonk het. “Het gevoel moet uit de polsen komen, en dat vergt oefening. En als je wat ouder wordt, wordt alles ook wat strammer.” 

Ook de originele dirigent kon overtuigd worden om het concert te leiden. “Het was een grote droom om dit nog eens te kunnen doen”, aldus Guido Fabes uit Kessel-Lo. “Ik heb er zeker van genoten.”

Het trommelkorps in 1984 op het provinciaal kampioenschap in Heverlee.
repro VDT Het trommelkorps in 1984 op het provinciaal kampioenschap in Heverlee.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.