Perfecte G-spot ligt in tuin in Waanrode

LANDELIJKE GILDEN BEKROONT GEZELLIG ZITHOEKJE VAN JOS EN ANNICK

Jos en Annick tonen met hun kleindochter trots het winnende G-plekje.
Foto VDT Jos en Annick tonen met hun kleindochter trots het winnende G-plekje.
Jos Eyletten (63) was al lang op zoek naar het G-plekje, maar nooit had hij durven vermoeden dat het in zijn tuin te vinden zou zijn. Nochtans is het volgens Landelijke Gilden het leukste plekje in de tuin, midden in het groen, waar je gezellig kan genieten. Jos uit de Oude Diestsestraat in Waanrode wint maar liefst 1.000 euro. "Hier zal een tuinfeestje mee gebouwd worden!"

Jos heeft altijd al groene vingers gehad. "Mijn ouders waren ook echte tuinierders en die goesting heb ik overgenomen. Eigenlijk is de aanleg van onze 13 are grote tuin begonnen met de passie van mijn echtgenote, Annick Vandendries (54), voor bloemschikken. Zij plantte verschillende struiken en bloemen voor haar stukken. Ik ben zo mee op de kar gesprongen en samen hebben we de tuin tot leven gebracht."

Persoonlijke invulling

Al 24 jaar nemen Jos en Annick deel aan Open Tuinen om enkele honderden mensen mee te laten genieten van de pracht van hun tuin. Ze waren er dus bijna van in het begin bij, want Open Tuinen viert dit jaar haar 25ste editie. Om hier toch iets speciaals van te maken, werd er een wedstrijd gelanceerd. "Er is al heel wat te doen geweest rond het al dan niet bestaan van de G-plek. Vanuit Open Tuinen zijn we er van overtuigd dat ze bestaat", zegt Carine Santermans van Landelijke Gilden. "Elk tuin heeft zo'n plekje. Het is de eigenaar die bepaalt waar deze plek ligt en wat de invulling ervan is. Voor de ene persoon is dit een gezellig terras om samen te tafelen, voor een ander is dit de serre waar jong plantgoed de kans krijgt om te ontkiemen, of een plaatsje waar de bewoners elkaar een luisterend oor bieden, even ontstressen of waar grootouders sprookjes aan hun kleinkinderen vertellen. Een g-plek kan zoveel vormen aannemen als er eigenaars zijn, helemaal afgestemd op hun eigen behoeften."

Koi-vissen

Jos waagde zijn kans om zijn G-plekje kenbaar te maken. "Het was voor mij ook even schrikken toen ik ontdekte dat het G-plekje in mijn tuin lag en dat na een huwelijk van 36 jaar", zegt Jos grappend. "Ik was al op heel andere plaatsen aan het zoeken." Het G-plekje van Jos' tuin is een een gezellig zithoekje vlak naast de vijver. "Hier ontvangen we onze familie, vrienden en de talrijke tuinbezoekers. Met de tuin op de achtergrond kunnen we er samen genieten van het rustgevend zicht op de natuurlijk aangelegde vijver. De sierlijke Koi-vissen voelen zich gelukkig in het heldere water met zijn weelderige plantengroei. Kikkers en salamanders maken het plaatje compleet. Een grillig gevormde catalpa overkoepelt de vijver en levert de nodige schaduw op het terras en merels en lijsters zorgen voor de muzikale omlijsting. Met wat geluk kan je zelfs goudhaantjes hun dorst zien lessen aan het beekje dat langs het terras naar de vijver kabbelt. Kortom, dit terras is een idyllisch en gezellig plekje waar iedere ontmoeting een feest is voor alle zintuigen, want er komt natuurlijk ook wat lekkers op tafel."


Jos en Annick nodigen iedereen dit weekend uit om hun tuin te komen bezoeken. Iedereen is welkom op zaterdag en zondag tussen 10 en 18 uur.