Kristof en Stefaan blikken vooruit op ‘hun’ burgemeesterschap

Kristof en Stefaan zullen het burgemeesterschap verdelen.
VDT Kristof en Stefaan zullen het burgemeesterschap verdelen.
Stefaan Devos (CD&V) en Kristof Mollu (CD&V) zullen vanaf januari Kortenaken besturen en daar heeft het duo enorm veel zin in. “De reden waarom we het burgemeesterschap opsplitsen is dat we tegelijk ervaring en verjonging willen brengen. Samen met onze coalitiepartners sp.a en N-VA zullen we onze gemeente, rekening houdend met onze beperkte financiële middelen, besturen als een goede huisvader.”

“Ik ben vandaag een tevreden man”, reageert Stefaan Devos (67). “Na zes jaar oppositie maken we terug deel uit van de meerderheid en kan ik deze coalitie als burgemeester opstarten. Bij de vorige verkiezingen in 2012 was er een enorme ontgoocheling na een toch geslaagde bestuursperiode. Als uittredend burgemeester boekte ik toen een winst van 200 stemmen en na André Alles behaalde ik toen de meeste voorkeurstemmen (1164). Ere aan wie ere toekomt, André is een echte volksmens en een niet te kloppen stemmenkampioen. Bij deze wil ik hem feliciteren voor het huidig behaalde resultaat.”

Stefaan was al eens burgemeester. Hij kijkt ernaar uit om de sjerp opnieuw te dragen.
VDT Stefaan was al eens burgemeester. Hij kijkt ernaar uit om de sjerp opnieuw te dragen.

“Aan de vooravond van de nieuwe bestuursperiode heb ik er zin in en ben ik vooral verheugd de leiding te kunnen nemen van zulk dynamisch en inhoudelijk sterk college. Er zullen veel gelijkenissen zijn, qua leiderschapsstijl, met de periode 2006-2012. Ik sta voor een eerlijk, open en sterk communicatief beleid, trouwens de toekomstige leden van het college beschikken over de capaciteiten om dit waar te maken.”

Na drie jaar neemt de nu 31-jarige Kristof de fakkel over. “De afgelopen zes jaar was ik fractieleider in de gemeenteraad en daar heb ik de nodige ervaring opgedaan maar ik besef uiteraard heel goed dat een uitvoerend mandaat iets heel anders is dan de oppositiebanken. Vandaar ook dat ik de eerste drie jaar een schepenambt zal uitoefenen en Stefaan en Annita Vandebroeck (CD&V) mij zullen ‘gidsen’. Na drie jaar kan ik trouwens ook rekenen op een ervaren college met Michel Vander Velpen (CD&V), Niels Willems (N-VA), Benny Hermans (N-VA) en Griet Vandewijngaerden (sp.a). De samenstelling van dit college weerspiegelt trouwens ook de ervaring en verjonging waarvoor we staan.”

Voor Kristof is het burgemeesterschap een nieuwe ervaring. Hij zal de eerste drie jaar 'gegidst' worden.
VDT Voor Kristof is het burgemeesterschap een nieuwe ervaring. Hij zal de eerste drie jaar 'gegidst' worden.

 “Als burgemeester van onze coalitie wil ik een verbindend persoon zijn waarbij we met kennis van zaken dingen trachten op te lossen. We vormen één groep met ieder zijn accenten waarbij het algemeen belang voor alle Kortenakenaren steeds nagestreefd wordt”, besluit Kristof. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.