Boerenrock lokt 17.000 feestvierders

FESTIVAL DAT VORIG JAAR BIJNA GESCHRAPT WERD BELEEFT RECORDEDITIE

Zaterdag gaan zo'n 9.000 mensen uit hun dak op Boerenrock.
Foto Bollen Zaterdag gaan zo'n 9.000 mensen uit hun dak op Boerenrock.
Boerenrock 25+1 is een echte recordeditie geworden. Nooit eerder waren er meer bezoekers dan dit jaar. Op zaterdag was het festival zo goed als uitverkocht. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt", zegt een opgetogen Dominic Vandermeulen van de organisatie. "We hadden zo'n 17.000 bezoekers. Dat zijn er ruim drieduizend meer dan ons vorig record." Vorig jaar dreigde het festival nog te verdwijnen.

Dat was buiten de fans gerekend. Boerenrock lééft. Een grootse campagne onder de naam 'Boerenrock moet blijven bestaan' werd gestart en dat resulteerde in de editie 25+1, die meteen alle records van tafel veegde. "Ik denk dat we om te beginnen een heel mooie programmatie hadden", verklaart Vandermeulen het succes.

Dancestage populair

"Daarnaast zien we dat The Biet, de dancestage, steeds meer aan belang wint, vooral bij jongeren. Het is weer 'cool' om op Boerenrock te zijn. Ook ons hoofdpodium kent nog steeds veel succes. We hebben dus twee podia, die perfect aanvullend zijn."


Met 9.000 bezoekers op zaterdag zat Boerenrock vol. "Op een gegeven moment, rond 23 uur, dachten we de dagkassa te sluiten, maar toen vertrokken plots toch heel wat mensen om plaats te maken voor anderen en dus zijn we toch nog tickets kunnen blijven verkopen", zegt Dominic.

Weinig incidenten

"Ondanks de massale opkomst, waren er weinig incidenten. Op enkele dronken bezoekers en wespensteken na, bleef het gelukkig rustig op de EHBO-post. Ook het warme weer zorgde niet meteen voor ernstige problemen. We konden alleen vaststellen dat, als gevolg van de hitte, het verbruik van frisdranken in de namiddag veel groter was dan normaal. We hebben ook voor grotere waterflesjes gezorgd en de flappen van de tent wat meer open gezet."


Op het hoofdpodium zorgden K's Choice, Zornik en The Scabs zaterdag voor de kippenvelmomenten. "Het was ongelofelijk gezellig om hier te spelen", aldus Sarah Bettens, zangeres van K's Choice. Op een verhoogje net buiten de tent dansten de jongste bezoekers van het festival, Louis (3) en Lars Vandijck (4), samen met papa Rob, duchtig mee op de hits van de band. "Het is de eerste keer dat de kindjes naar Boerenrock komen, maar ik denk dat ze vanaf nu elk jaar zullen willen komen, want zij hebben zich, net als ikzelf, super goed geamuseerd."


Ook de camping zat nooit eerder zo vol als afgelopen weekend. Enkele duizenden mensen besloten om in Kortenaken te overnachten. "De toegang is vrij, dus het exacte aantal kampeerders is moeilijk te zeggen, maar het was sowieso het dubbele van vorig jaar", aldus Dominic.

Clouseau

Tijdens de familiedag gisteren zorgden Laura Tesoro, Scala, Clouseau en Les Truttes voor een grote opkomst. Vooral Clouseau, die afgelopen zomer slechts drie keer optrad en tot eind februari volgend jaar niet meer aan het werk te zien is, lokte veel bezoekers. "Ik excuseer mij voor mijn afwezigheid van vorig jaar, maar nu is mijn rug weer de perfectie", zei zanger Koen Wauters, die meteen door het publiek vergeven werd. Verrassingsact gisteren was Emma Bale. Gekleed in een sober wit jurkje wist ze met haar zoet gevooisde stem het publiek te bekoren.


De hamvraag is: komt er een volgende editie van Boerenrock? "Ik beslis daar niet alleen over", zegt Dominic voorzichtig. "Maar er is vandaag geen reden om over stoppen te spreken", besluit hij hoopvol.