Verslagenheid groot na overlijden kapster Kathleen: “Mama viel wellicht in slaap in de auto”

De betreurde Kathleen Beernaert.
JHM De betreurde Kathleen Beernaert.
De 49-jarige Kathleen Beernaert die maandagmiddag het leven liet na een tragisch verkeersongeval in de Roeselarestraat in Zarren, vlakbij haar thuis, is wellicht in slaap gevallen in haar wagen. “Dat is de enige verklaring die we hebben. En het is dan ook een kleine troost dat mama niet geleden heeft. Ze was zo graag gezien”, treuren haar man Rik en haar kinderen.

Omdat de omstandigheden van het ongeluk ook maandagavond nog onduidelijk waren, besliste het parket om alsnog verder onderzoek te voeren. Eerst werd geen deskundige aangesteld, maar later op de avond besliste het parket de Audi van de vrouw in beslag te nemen voor een technisch onderzoek. Dat moet duidelijkheid scheppen of er misschien technische problemen met de wagen waren en de vrouw daarom zo bruusk afweek van haar rijbaan. 

De vrouw kwam van de richting van Staden en ging ter hoogte van garage Bossu opeens in een rechte lijn van haar rijbaan af. Op camerabeelden van het carrosseriebedrijf is te zien hoe ze zonder voorafgaand manoeuvre en zonder vaart te minderen achteraan inreed op de geparkeerde auto-oplegger. Slachtoffer Kathleen maakte geen schijn van kans. Onderzoek meteen na de feiten wees al uit dat de 49-jarige vrouw zeker niet bezig was geweest met haar gsm. Het toestel lag immers in haar handtas. 

Oververmoeid 

Er bleven vervolgens nog twee pistes over: of de vrouw is onwel geworden of viel in slaap, of er was een technisch defect aan de wagen. “Maar wij vrezen dat mama wellicht oververmoeid was en in slaap viel achter het stuur. Ze was in goede gezondheid voor het ongeval”, klinkt het bij familie. 

Kathleen was 28 jaar getrouwd met Rik Bonduel en woonde in de Roeselarestraat, waar ze een kapsalon uitbaatte. Ze heeft twee volwassen dochters, Anouschka en Marouschka en nog een jonge zoon, Xander. Ze had ook al twee kleinkinderen.

De klap was bijzonder hevig. Kathleen maakte geen schijn van kans.
JHM De klap was bijzonder hevig. Kathleen maakte geen schijn van kans.

Ze stond altijd voor iedereen klaar. Wie hulp nodig had, kon op Kathleen rekenen

Echtgenoot Rik en hun twee dochters Anouschka en Marouschka

“Stond voor iedereen klaar”

Haar overlijden is bij haar man en dochters erg hard aangekomen. “Kathleen was zo’n lieve vrouw en altijd behulpzaam”, klinkt het. “Ze stond altijd voor iedereen klaar. Wie hulp nodig had, kon op Kathleen rekenen. Ook bij haar klanten was ze erg graag gezien. Voorheen baatte ze een kapsalon uit in Kuurne en ook daar dachten haar klanten nog vaak aan haar.” Voor de familie is het een kleine troost dat Kathleen niet geleden heeft na het ongeval. “Ze was zo dicht bij huis toen het gebeurde en is wellicht in slaap gevallen. Ze heeft wellicht nooit geweten dat het ongeval er gekomen is. Een kleine troost, maar toch. We zullen haar heel erg hard missen.” De afscheidsplechtigheid van Kathleen zal plaatsvinden in intieme kring.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Philippaerts

  In slaap vallen achter het stuur is een belangrijke oorzaak van auto-ongevallen. Neem daar het probleem van alcohol en drugs ook nog bij en je weet dat je niet veilig kan zijn op de weg.

 • Jef Heffens

  De risico's door te vermoeid achter het stuur plaats nemen word door de meeste mensen sterk onderschat.

 • Marina Vandenbussche

  Oprechte deelneming bij dit grote verlies .sterkte aan gans de fam en vrienden

 • Ann Vynckier

  Innige deelneming.

 • Jimmy CLARK

  Veel sterkte gewenst aan familie. Wij bieden U onze oprechte medeleven.