Net vrijgelaten wegpiraat ramt wagen, half jaar later overlijdt nu ook Bernadette aan gevolgen

Na Laurent Vermeersch is Bernadette het tweede dodelijke slachtoffer

Bernadette Roelens lag zes maanden in coma en is nu gestorven.
foto RV Bernadette Roelens lag zes maanden in coma en is nu gestorven.
Een half jaar na het zware ongeval in de Oostendestraat in Torhout is er een tweede dodelijk slachtoffer gevallen.  Bernadette Roelens (60) uit Werken lag sinds het ongeval in coma in het ziekenhuis en is nu gestorven. Aanrijder Wim B. (44) uit Menen was op het moment van het ongeval nog maar vier dagen uit de gevangenis. 

Op 22 mei reed de onverbeterlijke wegpiraat Wim B. uit Menen tegen de wagen van Stadenaar Laurent Vermeersch (64). De zestiger liet ter plaatse het leven. De passagiers op de achterbank, Laurents vrouw Ingrid Persyn en Bernadette Roelens, geraakten zwaargewond. Bernadettes man Eric Deseure zat vooraan, maar bleef ongedeerd. De twee koppels waren net vertrokken naar het station van Brugge, waar de mannen hun vrouwen zouden uitwuiven. De vrouwen gingen immers net vertrekken op citytrip naar Malaga. 

Menenaar Wim B. was nog maar vier dagen uit de gevangenis en had in totaal al 41 veroordelingen opgelopen, waaronder voor heel wat verkeersovertredingen. Hij reed op het moment van het ongeval ook zonder rijbewijs. Hij geraakte zwaargewond, maar moest na zijn verblijf in het ziekenhuis niet naar de cel. De man zal zich later voor de politierechter in Brugge moeten verantwoorden, waar hem ongetwijfeld een zware straf wacht. De familie van Bernadette zal afscheid nemen in intieme kring.  

De auto waarin Bernadette zat.
JHM De auto waarin Bernadette zat.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mike Stevens

  Belgie, in al zijn mooie facetten: straffeloosheid,zelfs na 41 veroordelingen. Bedankt rechters, bedankt Justitie, bedankt voor alle laksheid en de middenvinger naar de Belgische bevolking

 • geert noels

  die zou beter 20 jaar cel gekregen hebben....nu is heg te laat voor zijn slachtofers

 • Joris De Beule

  Hier mag en kan alles zonder bestraft te worden, uitgezonderd een Vlaams gedachtengoed verdedigen. Want dan ben je de klos. Het zou beter zijn dat we daartegen op straat kwamen! Tegen straffeloosheid en een véél te laks vervolgbeleid van échte criminelen! Iets waartoe ook deze dader gerekend moet worden.

 • jos meurrens

  De enige straf die zou werken is dat hij 10 jaar de bak in gaat zonder kans op vervroegde vrijlating.

 • Jan Bouckaert

  Wanneer wordt een strenge straf met mogelijks dwangarbeid ingevoerd (tot alle kosten en schadeclaims vereffend heeft) voor deze recidivisten in het verkeer en als ze vrij komen levenslang een enkelband en strenge voorwaarden, bv direct na het werk naar huis en thuis blijven ook in weekends