Meer dan 10.000 euro boete voor man die rijdt onder invloed van cannabis

De man weigerde 'uit milieuoverwegingen' een bezoekje aan de politierechter.
JHM De man weigerde 'uit milieuoverwegingen' een bezoekje aan de politierechter.
Een 41-jarige man uit Ardooie kreeg van de politierechter liefst 10.100 euro boete, 4.600 euro met uitstek, voor een rits overtredingen op 27 juli vorig jaar in Kortemark. 

Karl V. had al een rijverbod lopen maar kroop toch weer achter het stuur, zonder rijbewijs en identiteitskaart. Hij werd tegengehouden en bleek onder invloed van cannabis te rijden. Bovendien weigerde hij de medewerking aan de politie en weigerde een bloedproef. Ook die koppige houding liet V. zien in de politierechtbank van Veurne, waar hij niet opdaagde. De man zit momenteel in de gevangenis van Brugge nadat hij op 5 januari een achtervolging van liefst 60 kilometer veroorzaakte tussen Oostduinkerke en Ardooie. Een agent wou V. controleren in de badplaats omdat zijn uitlaat op de grond hing maar V. ging er vandoor. Pas op de E403 kon hij klemgereden worden, waarbij ook twee politiewagens beschadigd raakten. V. zit nog in de cel, en moet pas later voor deze feiten terecht staan, maar weigerde maandag al naar de rechtbank te gaan voor die feiten van vorig jaar. “Uit milieuoverwegingen weiger ik om me te laten overbrengen in een gepantserd transport van Brugge naar Veurne”, liet de man per brief weten aan de rechter. Naast zijn geldboete kreeg V. ook zowat 7 maanden rijverbod en moet zijn wagen aan de ketting blijven. Bovendien werd hij ook lichamelijk en mentaal definitief ongeschikt bevonden om nog een wagen te besturen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.