Eerste steen gelegd voor nieuwbouw woonzorgcentrum

Het OCMW- en gemeentebestuur van Kortemark hebben de eerste steen gelegd van een nieuwe vleugel bij het woonzorgcentrum Blijvelde.

"Verspreid over twee bouwlagen richten we telkens 38 eenpersoonskamers in, 76 in totaal dus, met centraal een woonkamer", licht OCMW-voorzitster Christine Logghe (CD&V) toe.


"De bewoners kunnen tijdens de werken in het oude gebouw blijven wonen. Eens verhuisd, breken we dat pand af. Voorlopig blijft dat dan een groene zone. Daarnaast bouwen we een nieuw dagverzorgingscentrum De Creke van 311 vierkante meter. Dat zal bestaat uit een dagzaal, zithoeken, keuken, aangepaste badkamer en sanitair, rustruimtes en een terras. We bouwen dat aan de huidige cafetaria. De bouwwerken moeten tegen oktober volgend jaar klaar zijn en kosten tien miljoen euro. Begin 2016 namen al 94 bewoners hun intrek in een nieuwbouw en die breiden we nu dus verder uit."


In woonzorgcentrum Blijvelde wonen 163 mensen. Daarnaast is er een centrum voor kortverblijf met zeven plaatsen, een dagverzorgingscentrum en 48 assistentiewoningen. (SVR/GUS)