School schreeuwt Marthe naar finale

19-JARIG MEISJE UIT KONTICH NAAR EINDSTRIJD 'K3 ZOEKT K3'

De ontlading is groot tijdens de bekendmaking van de finalistes.
Antoon Verbeeck De ontlading is groot tijdens de bekendmaking van de finalistes.
Spandoeken, een 'M' op de wangen en T-shirts: in het Duffelse Sint-Norbertusinstituut was het gisterenavond duidelijk wie bij de nieuwe K3 mag horen. Marthe De Pillecyn (19) uit Kontich, zevendejaars Kinderzorg, werd gisteren door haar medeleerlingen naar de finale van 'K3 zoekt K3' geschreeuwd.

De 21-jarige Mechelse Hanne Verbruggen is niet de enige 'K3 zoekt K3'-finaliste die een link heeft met onze regio. In het Duffelse Sint-Norbertusinstituut (SNOR) gaat die andere publiekslieveling, Marthe De Pillecyn uit Kontich, naar school. Gisterenavond werd in de refter van SNOR het grote scherm bovengehaald. 114 leerlingen zagen hoe hun medescholier Gert Verhulst, K3 en kijkend Vlaanderen wederom overtuigde. "We zien Marthe week na week groeien in de wedstrijd, dus het werd wel stilletjes aan tijd dat we iets met de school gingen doen", zegt Annick Beirinckx, directeur eerste graad en communicatieverantwoordelijke van SNOR.

De sms'jes van de leerlingen hielpen Marthe naar de finale.
Antoon Verbeeck De sms'jes van de leerlingen hielpen Marthe naar de finale.

Heel bescheiden

"Vooral in de eerste graad bij onze jongste leerlingen leeft Marthes deelname enorm. Al hoor ik in onze wandelgangen dat de andere jaren er ook mee bezig zijn en telkens uitkijken naar de live-uitzending van vrijdag."


"Marthe is heel bescheiden en staat met beide voeten op de grond. Zoals ze op televisie verschijnt, is ze ook in het echt. De mensen weten dat blijkbaar wel te appreciëren, want vorige week haalde ze de meeste kijkersstemmen binnen", vertelt Ilse Jaeken, medeorganisator van de supportersavond én stagebegeleidster van 7 Kinderzorg. "Ik vind persoonlijk dat ze er qua zang er bovenuit steekt, al klinkt dat als directrice van haar school misschien niet echt objectief", lacht Beirinckx. "Het feit dat Marthe voor kinderverzorgster studeert, is ook een meerwaarde lijkt me. Ze is een heel lief meisje en altijd bereid om hier op school mee te doen aan de activiteiten. Met Snorrock staat ze altijd op ons podium en tijdens de opendeurdag van onze school komt ze liedjes zingen. Vorig jaar kreeg ik tijdens de opendeurdag van verschillende mensen complimenten over het talent van Marthe."

VTM

Volgende week opnieuw

En dat talent was ook de jury niet ontgaan. Marthe behoorde bij één van de twee groepjes die door de kijkers rechtstreeks naar de finale konden gestemd worden. Dat lukte net niet, maar na een uitstekende solo van 'Waar zijn die engeltjes?' ontving ze de meeste kijkersstemmen en had ze haar ticket voor de finale beet. "Volgende week vrijdag gaan we speciaal voor Marthe de vakantieperiode onderbreken en opnieuw de deuren openzetten voor leerlingen en leraren. We vinden het fantastisch dat Marthe het tot de finale heeft geschopt en we gunnen haar van harte een plaatsje bij de nieuwe K3. Ook al zal ze dan waarschijnlijk geen tijd meer hebben om op onze opendeurdag te komen zingen", besluit de directrice.