Octopusslagboom feestelijk in gebruik genomen

Leerlingen kregen de hulp van de octopuspop om de octopusslagboom feestelijk in gebruik te nemen.
Foto Marc Ceulemans Leerlingen kregen de hulp van de octopuspop om de octopusslagboom feestelijk in gebruik te nemen.
De leerlingen van de Sint-Monfortschool in Kontich Kazerne hebben gistermorgen al dansend en zingend de 'Octopusslagboom' voor de eerste maal feestelijk naar beneden gelaten. Ze kregen de hulp van de Octopuspop. De octopusslagboom zorgt ervoor dat de leerlingen de school met hun fiets veilig, zonder motorverkeer, in en uit kunnen rijden.

Met de octopusslagboom behaalt de gemeente met de school een primeur in de provincie. In heel Vaanderen gaat alleen Leuven Kontich vooraf. "De Sint-Monfortschool zet enorm in op veiligheid voor haar scholieren. Reeds in 2014 kreeg de Monfortstraat het label van 'schoolstraat'. Dranghekken zorgden ervoor dat de straat tijdens de schooltijden vrij was van motorverkeer. Het plaatsen en het verwijderen van de barelen, vergt een zware inspanning. De school vroeg of er geen lichtere oplossing kon gevonden worden, die eveneens speels was. Eerst werd er gedacht aan een gewone bareel. Uiteindelijk kozen we voor de octopusslagboom omdat die niet alleen leuk, maar ook eenvoudig te bedienen is", zegt schepen van Mobiliteit Willem Wevers (N-VA).


De octopusbareel kan via een telescopisch systeem veilig achter een deurtje met slot opgeborgen worden in de octopuspaal.


Voor de financiering van het project deed het provinciebestuur met een subsidiebedrag van 2.632 euro, een aardige duit in het zakje.


Naast schepen Willem Wevers waren Christel de directrice en een afgevaardigde van het provinciebestuur eveneens van de partij. (CML)