Hondenpoep achterlaten kan baasje 350 euro kosten

Hondenliefhebbers die hondenpoep achterlaten, riskeren vanaf 1 januari een GAS-boete die kan oplopen tot 350 euro. Dit kondigde burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) aan, als gevolg van klachten uit de Volderij.

Een bewoner van de nieuwe wijk Volderij kwam op de gemeenteraad de 'noodtoestand' afkondigen. Hij stelde voor om de naam van de wijk om te dopen tot 'Strontje - Volderij'. "Een politiereglement met een GAS-boete, dat geldt voor de hele politiezone Hekla, is in de maak", reageerde de burgemeester. "Een maximumboete bedraagt 350 euro. Dit nieuwe politiereglement is al een eerste keer besproken in een commissie in Kontich, er is al advies aan de Jeugdraad gevraagd en we brengen het op de gemeenteraad van november of december", kondigde Seldeslachts aan.


Ook schepen voor Dierenwelzijn Marleen Van den Eynde (N-VA) is er zich van bewust dat hondenpoep in sommige wijken een probleem vormt. In de eerste plaats rekent ze op de verantwoordelijkheidszin van de hondenbegeleider. Zij heeft de gemeenschapswachten en de wijkagent gevraagd om nog alerter op te treden. "Zij gaan de hondenbegeleiders vragen om aan te tonen of ze hondenzakjes bij zich hebben."


Van den Eynde rekent ook op plichtsbewuste burgers die hondenbezitters op hun ongeoorloofd gedrag aanspreken.

Loopzone

De gemeente wil hondeneigenaars ook tegemoet komen. "Het speeltuintje op de hoek van de wijk en het skateterrein worden verlegd, zodat er een grote loopzone voor honden aangelegd kan worden", besloot Van den Eynde. (CML)