Heftige kritiek op bomenkap op plein Edegemsesteenweg

Het plein ziet er erg kaal uit nu heel wat bomen gekapt zijn.
Foto Marc De Roeck Het plein ziet er erg kaal uit nu heel wat bomen gekapt zijn.
Er komt heel wat kritiek op het kappen van bomen op het plein aan de Edegemsesteenweg aan de splitsing in de richting van de Villermontstraat. Bomen die er al 60 jaar staan moeten plaats maken voor een bufferbekken. De buurtbewoners zijn zwaar teleurgesteld.

In het midden van het plein liggen alle bomen tegen de vlakte. Volgens een arbeider op de werf, zouden er een 160-tal bomen moeten gerooid worden. Een 20-tal mogen er blijven staan, op de rand van het plein.


Schepen van Openbare Werken (N-VA) spreekt het getal van '160' formeel tegen. "Tussen de twee hoeken van de Villermontstraat, zijn er inderdaad veel bomen gekapt. Dat geeft een kaal zicht. Ik begrijp de frustratie van de mensen. Bij de opmaak van het plein hebben wij getracht om zeker de grote bomen te behouden", zegt schepen Wevers.


"Het doet mij ook pijn om hiervoor bomen te moeten kappen", zegt schepen van Milieu Wim Annaert (Sander). "Het parkje werd in het verleden samen met de bomen aangelegd, maar er is nooit een echt beheer geweest. Door het bufferbekken garanderen we voor het eerst dat er steeds voldoende water zal zijn om bomen en struiken maximale kansen te geven." (CML)