Elzenbroek moet honderd jobs naar Waarloos brengen

Burgemeester Erik Jacobs heft het glas op de opening. 
De Roeck Burgemeester Erik Jacobs heft het glas op de opening. 
Op de oude site van brouwerij Alken-Maes werd gisteren het nieuwe bedrijventerrein Elzenbroek voorgesteld. Het biedt plaats aan 25 KMO-units. Als alle units verkocht zijn, moet dit honderd jobs opleveren.

De ontwikkeling van Elzenbroek, 2,5 hectare groot, is heel snel gegaan. "Vorig jaar in augustus hebben we de grond aangekocht van een Engelse investeringsmaatschappij. Na een jaar hard werken mag het resultaat er zijn", zegt Kathleen Dewulf van projectontwikkelaar Global Estate Group.


Negen van de 25 bedrijfsruimten zijn ondertussen verkocht. Zo zullen tuinbedrijf Schout Service, gyprocspecialist Marinto, Katpharma, een distributeur van farmaceutische producten, publiciteitsfirma MobilAd, traiteur Baron Domenicus en verwarmingsspecialist Aciron naar Waarloos komen. "Ik woon zelf in Kontich maar startte mijn bedrijf op in Schelle. Ondertussen zijn we van een eenmanszaak uitgegroeid naar een firma met vijf werknemers. We moesten uitbreiden en voor mij was het belangrijk om terug naar mijn roots te komen", zegt Ronny Van de Putte van Aciron.


Burgemeester Erik Jacobs (N-VA) spreekt van een emotioneel geladen site. "Het was hier vroeger de grond van de brouwerij. Die was sociaal helemaal verweven met Kontich en de familiale sfeer in het bedrijf was heel belangrijk. Dit nieuwe project zal broodnodige nieuwe werkgelegenheid naar onze gemeente brengen. Ik hoop dat er snel nog nieuwe geïnteresseerden volgen."


Volgens Ignace Casteleyn van vastgoedbedrijf Jones Lang LaSalle draait de verkoop goed. "De verkoop gaat zeker vlot. De geïnteresseerden zijn voornamelijk jonge bedrijven uit de regio die aan het groeien zijn. Hier kunnen ze een volgende stap zetten."


De aanleg van het project kostte maar liefst vijf miljoen euro. De beschikbare units hebben een oppervlakte van 190 tot 435 vierkante meter. (FSL)