Braderij andermaal groot succes

De modeshow trok veel aandacht.
Foto Marc Ceulemans De modeshow trok veel aandacht.

Bij een heerlijk nazomerweertje met een stralende zon hebben enkele duizenden bezoekers genoten van de Kontichse braderij. Zowel zaterdag als zondag was het soms over de koppen lopen. Ook op de terrasjes was het soms wachten om een plaatsje te veroveren.


De braderij is een jaarlijks initiatief van de handelsvereniging VANK die kan rekenen op de volledige steun van het gemeentebestuur. VANK-voorzitter Oswald Van Sintejan is een tevreden man. "Het is moeilijk te schatten hoeveel volk er is geweest. Maar als ik zeg 'meer dan 5.000 bezoekers', is dat zeker niet gelogen. Dat hebben wij de danken aan het mooie weer. Zondag was een topdag. Met heel veel standhouders, dit jaar ook velen van buiten de gemeente. De modeshow was een schot in de roos."


Zaterdag was er een cultuur- en een vrijetijdsmarkt, die los staat van de braderij. Maar die kon toch ook op een groot aantal bezoekers rekenen.


Zondag was het familiedag. Blikvangers waren de optredens van Laura Lynn en Paul Severs. Maar ook de optredens van de plaatselijke verenigingen zoals Het DansAtelier en de turnkring Sparta, oogsten heel wat succes.


(CML)