Bart Seldeslachts legt eed af

Bart Seldeslachts legt de eed af bij gouverneur Cathy Berx.
Foto De Roeck Bart Seldeslachts legt de eed af bij gouverneur Cathy Berx.
Bart Seldeslachts (N-VA) heeft bij gouverneur Cathy Berx de eed afgelegd als toekomstige burgemeester van Kontich en Waarloos. Vanaf 1 januari volgt hij zijn partijgenoot Erik Jacobs op.

Bart is 40 en gehuwd met Kristel Ons. Samen hebben ze drie kinderen. "Als politicus startte ik bij de Volksunie van Bierbeek als bestuurslid, secretaris en later voorzitter van N-VA en OCMW-raadslid. Vanaf mijn studentenjaren geschiedenis aan de KUL, met als orgelpunt mijn promotor Bart De Wever, was ik vele jaren actief op arrondissementeel en nationaal vlak en ik was een van de medestichters van N-VA nationaal", legt Bart uit.


Sinds hij schepen werd, heeft hij zijn lessen in de tuinbouwschool (PTS) van Mechelen beperkt tot vier uur. "Als burgemeester wil ik ten dienste staan van alle burgers en mij inzetten voor een behulpzame, efficiënte, vriendelijke en correcte lokale overheid. Maar ook voor veilige gemeenten waar mensen zich goed kunnen voelen. Hiervoor wil ik actief het compromis zoeken door de verschillende belangen van burgers, ondernemingen en verenigingen te verzoenen. Dit vergt een luisterend oor, een doordachte visie op de toekomst en moed om te beslissen", oordeelt de nieuwe burgemeester.


Naast veiligheid behoudt burgemeester Seldeslachts de bevoegdheden van Onderwijs, Patrimonium en Erfgoed. (CML)