Arts en politicus Paul Bijttebier (93) overleden

Paul Bijttebier.
Foto RV Paul Bijttebier.
Ex-gemeenteraadslid en schepen van Kontich Paul Bijttebier is op 93-jarige leeftijd overleden in Antwerpen. Hij was van 1948 tot 2004 een van de Kontichse huisartsen en was jarenlang een CVP-politicus.

Van 1964 tot 1969 was Paul Byttebier schepen van Jeugd in Kontich. "Hij is vreedzaam en zachtjes ingeslapen, zoals hij geleefd heeft", zegt zijn zoon Johan. Herman T'Sijen die Paul goed heeft gekend, beschrijft hem als 'een echte heer'.

Dag en nacht dokter

"De kern van zijn actief bestaan lag in Kontich, als huisarts en als gedreven politicus in de gemeenteraad", vertelt Johan, de zoon van Paul Byttebier. "Het huis werd voortdurend bestookt door telefoons en belletjes van patiënten. Voor mijn vader was dokter zijn de hele dag en de nacht beschikbaar zijn voor zijn patiënten, 8 dagen in de week, een heel leven lang", vertelt Paul.

Pensioenkas

"Papa was een trekker in de gezondheidsector en de politiek. In de medische sector stond hij aan de wieg van de eerstelijnshulp in het kanton Kontich, het artsensyndicaat De Brabander en de uitbouw van de pensioenkas. Voor de CVP-jongeren van Kontich was hij een geliefd aanspreekpunt. De jongeren vergaderden op de zolder van ons huis en bespraken er de politieke toestand. Met zijn onverwoestbaar optimisme stak hij menig partijlid een hart onder de riem", vertelt Johan over het politiek engagement van zijn vader.


De afscheidsviering vindt plaats op zaterdag 13 augustus om 11 uur in de Pius X kerk, Groenenborgerlei Wilrijk. (CML)