450 burgers lieten zich rondleiden in het omgebouwde gemeentehuis

Nadat vrijdag de genodigden konden kennis maken met het vernieuwde en gerestaureerde gemeentehuis, was het zaterdag de beurt aan de inwoners. Ongeveer 450 burgers kregen onder begeleiding van de burgemeester en schepenen een idee over de inrichting van het ‘nieuwe’ gemeentehuis.

Aan de onthaalbalie  krijgen burgers de nodige informatie.
Marc De Roeck Aan de onthaalbalie krijgen burgers de nodige informatie.
Even een kleine pauze in de raadzaal.
Marc De Roeck Even een kleine pauze in de raadzaal.

Veel aandacht ging er naar de nieuwe raadzaal en de riante onthaalbalie. De raadszaal is uitgerust met een microsysteem. Beelden en geluid worden  opgenomen, maar ook live uitzenden zou in de toekomst mogelijk zijn indien dit wenselijk is. 

Niet iedereen was opgezet met de opbouw van de raadzaal in de vorm van een ‘witte schoendoos’ op het dak. “Dat gaat natuurlijk over goesting en smaak. Maar ik vind het een mooie verwevenheid van de moderne met de klassieke bouwstijl. Door deze keuze konden wij de parking naast het gemeentehuis behouden”, zegt schepen van Burgerzaken Marleen Van de Eynde (N-VA) één van de gidsen.

Binnen werd er gekozen voor een sobere industriële look.

Voor een vlotte dienstverlening wordt er geopteerd om zoveel mogelijk op afspraak te werken. Dat heeft het voordeel dat er nagenoeg geen wachttijden zijn. Aan de onthaalbalie wordt de burger binnen drie minuten geholpen of doorverwezen naar de juiste dienst. 

Schepen Marleen Van den Eynde geeft tekst en uitleg tijdens haar rondleiding.
Marc De Roeck Schepen Marleen Van den Eynde geeft tekst en uitleg tijdens haar rondleiding.
Niet iedereen is opgezet met de  raadzaal in een moderne bouwstijl op het dak
Marc De Roeck Niet iedereen is opgezet met de raadzaal in een moderne bouwstijl op het dak

Het nieuwe gemeentehuis is ingericht met rustige spreekkamers voor de diensten van de gemeentehuis en voor het OCMW en tijdens de kantooruren is naast de inkombalie ook de politie aanwezig.  Er zijn ook regelmatig externe partners aanwezig waaronder Kind en Gezin, AVRA, woonweb, pensioendienst en voor zitdagen belastingen. 

Het dak van de raadzaal werd met zonnepanelen voorzien.

In de kelderverdieping zijn er veel meer parkeerplaatsen gecreëerd, die door het personeel en externe partners kunnen gebruikt worden, zodat de parkeerplaatsen in dorp optimaal kunnen benut worden. Hoewel het bestuur het personeel aanmoedigt om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Ook de kelderruimte kon bezocht worden, met de burgemeester die uitleg verstrekte.
Marc De Roeck Ook de kelderruimte kon bezocht worden, met de burgemeester die uitleg verstrekte.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.