Vrachtwagen in panne op sporen: trucker ontkomt vlak voor crash

In de Albert I-laan in Oostduinkerke, ter hoogte van de Eglantierlaan, is een kusttram in aanrijding gekomen met een vrachtwagen die in panne stond op de sporen.
Foto Bart Boterman In de Albert I-laan in Oostduinkerke, ter hoogte van de Eglantierlaan, is een kusttram in aanrijding gekomen met een vrachtwagen die in panne stond op de sporen.
In de Albert I-laan in Oostduinkerke, ter hoogte van de Eglantierlaan, is gisteren rond 10 uur een kusttram in aanrijding gekomen met een vrachtwagen.

De vrachtwagen, van een firma uit Wortegem-Petegem, stond in panne op de sporen en raakte niet tijdig weg. De bestuurder kon nog uit het voertuig kruipen toen hij de kusttram zag aanstormen.


Volgens de politie Westkust remde de tram nog, maar kon een aanrijding net niet vermeden worden. Zowel de kusttram als de vrachtwagen liepen lichte schade op door de botsing. De Lijn legde na het ongeval een pendelbus in, die de reizigers naar hun bestemmingen bracht. Het duurde een tijdje vooraleer de sporen terug vrij waren en de vrachtwagen getakeld werd. (BBO)