Vastgoedmakelaar wordt betrapt op dronken rijden, maar kruipt wat later gewoon zijn Porsche weer in

Een 55-jarige vastgoedmakelaar uit Koksijde zal straks misschien met een alcoholslot in zijn peperdure Porsche moeten rondrijden. K. werd betrapt op dronken rijden toen hij terugkwam van een barbecue. Even later reed hij gewoon weer verder.


Het feestje vond plaats op amper 500 meter van zijn woning, maar de man besloot toch de wagen te nemen. Hij legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd ingetrokken. Veel leek dat K. niet te deren, want toen de politie weg was, nam hij weer plaats achter het stuur en werd hij opnieuw betrapt. Omdat het niet de eerste keer was dat K. onder invloed reed, pakte de politierechter hem hard aan."U volgde al eens een verkeerscursus, maar u hebt blijkbaar niets geleerd. Die cursus kost de belastingbetaler zo'n 1.000 euro, verloren geld dus." K. wist niet goed wat zeggen. "Ik kwam die dag van een meeting in Gent en was daarom met de wagen. Maar ik heb mijn auto echt wel nodig voor mijn werk." Waarop de rechter antwoordde: "Ik overweeg een alcoholslot te laten plaatsen in uw auto, wat de wetgever mij eigenlijk oplegt. U moet zo verbaasd niet kijken. Het is niet omdat het een Porsche is, dat ik dat niet zou doen. Ook mét een alcoholslot zal uw Porsche nog rijden, als je tenminste niet gedronken hebt."


De zaak wordt op 11 maart verdergezet. K. moet zich intussen laten onderzoeken om na te gaan of hij al dan niet een alcoholprobleem heeft. In dat geval wordt hij misschien definitief ongeschikt verklaard om nog te rijden. (JHM)