Vakantieoord voor naturisten opent derde kamer: “Kleren af, en je hebt niets meer te bewijzen”

Ann Engelen van bed and breakfast Sea Nat voor naturisten in Oostduinkerke
Gudrun Steen Ann Engelen van bed and breakfast Sea Nat voor naturisten in Oostduinkerke
Sea Nat, het enige vakantieoord voor naturisten in ons land, doet het goed. Recent liet zaakvoerster An Engelen een derde kamer inrichten. “We prikkelen voortdurend alle zintuigen in onze kamers en wellness. Een oase van rust waar je in alle vrijheid kan logeren, dat streven we na”, vat An het samen.

Sea Nat is het vierde jaar gestart met een derde nieuwe kamer. “Die is 22 vierkante meter groot”, schetst An. “Door de kleurentherapie en muziek in de douche komen onze gasten helemaal tot rust. Door het matte glas van de cabine creëren we een bijzonder kleurenspel in de kamer. De sfeerverlichting komt uit de plinten van het meubilair. Het bed is elektrisch verstelbaar en heeft een lift die een groot scherm optilt voor de filmliefhebber. Een zorgvuldig uitgekozen geur prikkelt de neus.” An investeerde om en bij de 40.000 euro in de uitbreiding. “De twee kamers die we hadden, kunnen zowel in B&B- als in logiesformule geboekt worden omdat ze een keuken hebben. Onze nieuwste kamer kan je enkel boeken volgens het B&B-principe.”

Niets meer te bewijzen

An weet goed waarom het naturisme zo in trek is. “Het naturisme is een ideale manier om te ontkomen aan hedendaagse kwalen zoals stress, oververmoeidheid en burn-outs. Je haalt letterlijk en figuurlijk het harnas van je af. Je doet niet alleen je kledij af, maar ook andere ballast. Je hebt bijvoorbeeld geen broekzakken meer om je smartphone in weg te moffelen. Je achtergrond of status verdwijnt, je bent zoals de andere. Je hebt niets meer te bewijzen. Kortom, je staat terug met de blote voeten op de grond. Die filosofie introduceren wij in Sea Nat door een relaxerende omgeving te creëren. Naast onze drie kamers hebben we in onze exotische tuin een jacuzzi en sauna. Nagenieten kan in de loungebar. Overal hangt een zalige geur en is er aangepaste verlichting. Ontspanning naar een hoger niveau brengen is mijn missie.”

An is tevreden over de voorbije drie jaar. “We kregen van het provinciale toerismebedrijf Westtoer het Q kwaliteitslabel en ontvingen een subsidie in het kader van het project ‘Logies van de toekomst’. De gasten komen vooral uit België en Nederland. Opvallend veel West-Vlamingen ook. Vorig jaar hadden we zelfs mensen uit India. Enkel naturisten zijn welkom, maar als mensen onze volledige infrastructuur afhuren, dan kan het verblijf gekleed verlopen.”

Sea Nat vind je in de Molenwal 40 in Oostduinkerke. Info: www.seanat.be.

Een sfeerbeeld van de nieuwe kamer
Benny Proot Een sfeerbeeld van de nieuwe kamer
Wellness in de exotische tuin
Benny Proot Wellness in de exotische tuin
Zo ziet de nieuwe kamer eruit
Benny Proot Zo ziet de nieuwe kamer eruitReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.