Straf: vrouw (57) zit twee dagen vast in lift zonder gsm in appartementsgebouw Koksijde

Jelle Houwen
Een 57-jarige dame heeft bange dagen beleefd nadat ze vast was komen te zitten in een lift in een appartementsgebouw op de zeedijk in Koksijde. Haar ongeruste echtgenoot had de 100-centrale gebeld omdat hij al 2 dagen niets meer had vernomen van zijn vrouw en hij geen idee had waar ze kon zijn. 

De alarmcentrale bracht de syndicus op de hoogte van de verdwijning van de vrouw en die ging vanmiddag om 14 uur rondkijken in het appartementsgebouw. Het gebouw telt zes flats, maar die waren op dit moment, op het koppel na dan, allen niet bewoond. Het gaat immers om tweedeverblijven. De syndicus ontdekte dat de lift in het gebouw door een technisch defect stuk was en achterhaalde dat de vrouw daar al sinds donderdag in op gesloten zat. 

De brandweer haastte zich net als een medisch team ter plaatse. De vrouw, die in het Waalse Ath woont, kon door de brandweer snel bevrijd worden. Ze kreeg een medische check-up maar buiten een flinke honger was ze ongedeerd. Blijkbaar had de vrouw geen gsm bij zich en op de koop toe bleek de noodtelefoon van de lift stuk te zijn. De vrouw herstelt nu verder thuis van haar avontuur. 

Jelle Houwen15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Vanlaeken

  "De noodtelefoon bleek stuk te zijn"... tja

 • Jos Spriet-Dewaele

  Mijn man had geen 2 dagen gewacht om de politie te informeren Maar had zo gauw hij zich ongerust begon te voelen direct de lift genomen om me op straat te zoeken.

 • Gus Destoop

  Wat deden mensen vroeger als ze in een lift stapten toen er nog geen gsm's bestonden?

 • Karine Mourisse

  Die man is dus twee dagen niet buiten geweest en heeft genoten van zijn rust of wat?

 • Bart Vaneigene

  Ik stap nooit meer in een lift in een oud appartementsgebouw, heb het ook al voorgehad dat hij blokkeerde.