N-VA Koksijde wil ondernemersvriendelijker klimaat

Sander Loones uit Koksijde trekt N-VA-lijst en is kandidaat- burgemeester.
Gudrun Steen Sander Loones uit Koksijde trekt N-VA-lijst en is kandidaat- burgemeester.
N-VA Koksijde heeft zijn verkiezingsprogramma bekend gemaakt. Dat telt liefst 50 pagina's. "Het moet vooral ondernemers- en kindvriendelijker", vat kandidaat-burgemeester Sander Loones kort samen.

"Dat kan door te zorgen voor een dynamisch ondernemingsloket, pop-ups aan te moedigen in leegstaande panden en financiële tegemoetkomingen voor starters aan te bieden. De opbrengst van het geïnde parkeergeld in de handelskernen moet terugvloeien naar de lokale economie. Potentiële huurders kunnen we uitnodigen voor een safari langs de leegstaande panden en vooral de troeven van Koksijde. Zo creëren we interesse. Om jongeren al van jongsaf aan onze gemeente te binden, kunnen we nadenken over een hogere opleiding gastronomie samen met de hotelschool Ter Duinen. Met dat diploma vinden ze zeker werk in eigen streek. Op de luchtmachtbasis willen we een KMO-zone creëren. Leerlingen van middelbare scholen uit de buurgemeenten moeten sneller de weg naar Koksijde vinden voor een stageplaats. Een job hebben in de gemeente waar je woont is één zaak, er een huis vinden een andere. De site bij het oud gemeentehuis in Koksijde is perfect voor betaalbare bouwgrond. Mensen uit de eigen gemeente moeten voorkooprecht kunnen krijgen. In grote, nieuwe bouwprojecten willen we projectontwikkelaars verplichten om 20 procent voor te behouden voor wonen in eigen streek. Zo houden we het betaalbaar voor de Koksijdenaren. En dan is er nog de vrije tijd. Een nieuwe sporthal met twee verdiepingen in Koksijde-Dorp is nodig. Naast de vloer- en balsporten willen we daar ook een dansstudio, ruimte voor ping pong of schermen. Tot slot willen we het aanbod voor kinderen uitbreiden met bijvoorbeeld een uitdagend pagadderpad, een verfbudget voor verenigingen en een klankenpad."


Loones laat verder weten dat N-VA oppositie zal voeren als de Lijst van de Burgemeester de absolute meerderheid haalt. Vandaag maakt N-VA deel uit van de meerderheid. (GUS)