Man die vrouw 18 messteken gaf nog steeds spoorloos

RELATIEBREUK EN RUZIE OVER HOEDERECHT ZIJN MOGELIJK MOTIEF

Op dit bankje schuin tegenover haar appartement op de Zeedijk, werd de vrouw maandagmorgen aangetroffen.
Bart Boterman Op dit bankje schuin tegenover haar appartement op de Zeedijk, werd de vrouw maandagmorgen aangetroffen.
De dader die zondagnacht 18 messteken toebracht aan een 30-jarige vrouw uit Koksijde, is nog steeds op de vlucht. Het slachtoffer werd op een bankje op de Zeedijk gevonden door voorbijgangers en is aan de beterhand. Ze kon intussen al een verklaring afleggen. De moordpoging zou te maken hebben met een relatiebreuk die de verdachte niet kon verkroppen.

Slachtoffer Fatima Zahra L. (30), een vrouw van Marokkaanse afkomst, werd maandagmorgen op een bankje schuin tegenover haar appartement gevonden, op de Zeedijk nabij het Elisabethplein in Koksijde. De vrouw woont op het gelijkvloers van residentie Opale en sleepte zichzelf wellicht naar buiten. Het slachtoffer was kritiek en in het ziekenhuis bleek dat ze 18 messteken had gekregen. "De vrouw had weliswaar veel bloed verloren, maar gelukkig bleken haar vitale organen niet geraakt", zegt procureur Filiep Jodts van het parket van Veurne. Het slachtoffer kon intussen al eerste verklaringen afleggen.

Hoederecht

"De hoofdverdachte is de ex-man van het slachtoffer. Hij is eveneens van Marokkaanse afkomst en woont in de regio van Bergen. De man is nog niet gevat en wordt opgespoord. Het voormalig echtpaar stond vorige week nog bij het vredegerecht inzake het hoederecht over de kinderen", aldus de procureur. Hij bevestigt dat de kinderen niet aanwezig waren toen de bloederige steekpartij plaatsvond op zondagavond.

Moordwapen zoek

Het afstappingsteam van de federale gerechtelijke politie hield maandag een sporenonderzoek in het appartement en ook daar werd bloed aangetroffen.


Bovendien zijn er sterke aanwijzingen, via telefonie- en sporenonderzoek, dat de 31-jarige hoofdverdachte dit weekend in het appartement aanwezig was. Het wapen waarmee de moordpoging werd ondernomen - want zo kwalificeerde het parket de feiten - is nog niet gevonden.


Ook de gsm van het slachtoffer is spoorloos. De politie kamde maandag nog de hele dag het strand en de zeedijk uit. De vuilniskar had kort na het vinden van het lichaam de naburige vuilnisbakken op de Zeedijk geledigd, zodat de inhoud van de vuilniskar uitgekieperd en doorzocht moest worden. Dat bleek uiteindelijk op niets uit te draaien.

Flat verzegeld

Slachtoffer Fatima L. woonde sinds een jaar in het appartement en zou erheen verhuisd zijn na de breuk met haar echtgenoot.


In het gebouw kon voor de rest niemand aanwezig zijn geweest tijdens de steekpartij, gezien volgens het immobiliënkantoor de drie andere appartementen sinds kort leegstaan. Het appartement van het slachtoffer is op dit moment nog verzegeld door de politie.