Jef Neve nu ook te zien als optische illusie

Tattoo-artiest Vincent met de 'slipmat' die hij voor Jef Neve maakte.
Benny Proot Tattoo-artiest Vincent met de 'slipmat' die hij voor Jef Neve maakte.
De Vlaamse componist Jef Neve valt sinds kort te bewonderen als optische illusie op een zogenaamde slipmat. En dat dankzij een Koksijdse tattoo-artiest.

Vincent Hocquet (46) runt in het Koksijdse rariteitenkabinet 't Krekelhof de tattoozaak The Fisher King. Daar vinden maandelijks museumconcerten plaats. "Elke artiest krijgt van mij een zogenoemde fenakistiscoop. Dat is een uitvinding van de Belg Joseph Plateau en vormt de voorloper van de tekenfilm. Ik maak daar slipmatten mee. Dat is een soort bescherming voor op een langspeelplaat. Als het ronddraait, dan komt de animatie tot leven via de stroboscoop (met een app op de smartphone) of met een speciale camera. Pieter Kindt, de manager van pianist Jef Neve, is een vriend.

Enthousiaste reactie

Hij helpt me vaak bij de programmatie van de concerten in ons museum. Via hem kreeg ik de vraag om een gepersonaliseerde slipmat met optische illusie te maken voor Neve. Dat is een hele eer, want ik ben een fan van zijn werk. Met een foto van Rob Walbers ging ik aan de slag. Ik kreeg een superenthousiaste reactie terug van Jef Neve. Wie weet, komt hij ooit eens langs om in Koksijde op te treden als het past in zijn drukke agenda. Bedoeling is dat ik mijn slipmats met optische illusie ook ga verkopen. Mijn passie voor kunst, creëren en muziek komen samen in één product." (GUS)


Info: www.thefisherking.net


Bekijk de video op onze website: www.hln.be/slipmat