Gemeente legt busje in naar … geldautomaat

Het gemeentehuis is de eindhalte van de shuttledienst. Daar ligt momenteel een ijsbaan.
Koksijde Het gemeentehuis is de eindhalte van de shuttledienst. Daar ligt momenteel een ijsbaan.
Vrijdag 21 en 28 december schakelt Koksijde een pendeldienst in voor de senioren van Sint-Idesbald. Zo kunnen oudere mensen naar de geldautomaat in Koksijde, want in Sint-Idesbald kan je geen geld meer uit de muur halen.

Het gaat om een klein taxibusje met zeven plaatsen die als proef twee vrijdagen tussen 9.30 en 12.30 uur de baan op gaat. Er is een opstapplaats aan de Kerkepannezaal en één aan het toerismekantoor in Sint-Idesbald. Het eindstation is het gemeentehuis in Koksijde. De senioren kunnen ondertussen ook naar de wekelijkse marktdag. De gemeente lanceert die dienst omdat er in Sint-Idesbald geen geldautomaten meer zijn. Burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) onderlijnt dat er overleg is met een financiële instelling zodat er opnieuw een automaat kan komen in dat Koksijdse dorp, maar in afwachting zou de pendeldienst soelaas moeten brengen.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emi De graeve

  men wil langzamerhand iedereen tot het internetbankieren verplichten. Nadien wil men ons in een maatschappij stoppen waar geld overbodig wordt. Tegenover senioren en mensen die daar niet willen aan meedoen, is dit bijzonder klantonvriendelijk maar winst is de enige bedoeling die daarachter zit.

 • Marc Sierens

  Hoe meer kosten ons de banken aanrekenen hoe minder service ze geven,hun openingsuren is ook zo een ramp,iemand die werkt moet zich verlof nemen om met iemand van de bank iets te regelen.

 • Peter Buyck

  Waarom is alles de schuld van de politiek? Dit is puur pestgedrag van de (laatste) bank in Sint-Idesbald. De bankier heeft een comfortabele auto maar twee straten verder woont een rolstoelgebruiker die ook zomaar naar Koksijde kan rijden toch... Bankiers kom eens uit jullie ivoren toren. Of is het de bedoeling dat de overheid (lees: belastingbetaler) personeel aanwerft als taxichauffeur-vertrouwenspersoon?

 • Germain Van Deursen

  Moderne tijd ? Eerst alles verplichten , dan afschaffen , overal dik laten voor betalen ! Miljoenen bonussen voor de toppers die het allemaal bedenken !

 • Peter Pan

  Voila, de gemeente laat in de krant weten waar en wanneer er een volle bus senioren te vinden is met zakken vol geld. Nu nog een paar snuggere overvallers vinden die ook de gazet lezen. Securitas z'n routes openbaar zetten en we kunnen beginnen aan het kerstfeest.