Fietscontroles in de westkust: 39% niet in orde, 18% zonder verlichting

De politiezone Westkust (Koksijde, De Panne en Nieuwpoort) heeft de afgelopen twee maanden in totaal 400 fietsers gecontroleerd in het kader van de provinciale campagne ‘Veilig Fietsen’. De tussentijdse resultaten daarvan zijn recent bekendgemaakt en best opvallend. 

“Van de 400 gecontroleerde fietsen waren er 155 niet in orde met de technische voorschriften. Dat komt neer op 39 procent en is een teleurstellend hoog aantal”, zegt woordvoerster van politiezone Westkust Ine Deburchgraeve. “Ook fietsverlichting blijft ook een heikel punt. 70 fietsers oftewel 18 procent hadden geen wettelijk verplichte verlichting. We betreuren deze resultaten, want in orde zijn met je fiets is immers van levensbelang. Een goed onderhouden fiets met correcte fietsverlichting, kennis van de wegcode en aandacht voor je eigen gedrag in het verkeer kunnen het verschil maken”, aldus Deburchgraeve. 

De controles gaan nog door tot 28 februari. 

Illustratiebeeld, Vertommen.
Vertommen Illustratiebeeld, Vertommen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.