Er komt een hondenloopweide in Koksijde, waar is nog niet beslist

Koksijde wil een plek waar honden vrij kunnen rennen
rv Koksijde wil een plek waar honden vrij kunnen rennen
Oppositieraadslid Peter Hillewaere (N-VA) heeft in de gemeenteraad voorgesteld om een hondenloopweide in te richten bij het containerpark in Koksijde of bij het voetbalveld in de Hazebeekstraat in Oostduinkerke. Schepen van Dierenwelzijn Dorine Geersens (LB) heeft al een oplossing klaar.

“Er is geen enkele plaats in Koksijde waar honden los mogen lopen. Zelfs niet op het strand”, stelde Peter Hillewaere. “In De Panne zijn er bepaalde zones waar honden wel mogen vrij rennen, dat zou in onze gemeente toch ook moeten kunnen. Daarenboven pleit ik voor een hondenloopweide. Ik denk aan het terrein bij het containerpark in Koksijde of dat in de Hazebeekstraat.” 

Schepen Dorine Geersens was al bezig met het voorstel. “Aanvankelijk wilden we een weide bij het oud-munitiedepot, maar we beseffen dat een hondenloopweide het beste kan in de dorpskern. Het is namelijk een ontmoetingsplek voor honden en hun baasjes. We schuiven het terrein bij de buitenschoolse kinderopvang in Oostduinkerke naar voor, maar zullen ook de twee voorstellen van N-VA mee onderzoeken. We beslissen binnenkort waar we de weide zullen realiseren. Een grote kost wordt het niet. Het belangrijkste is een degelijke omheining.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.