Een school, vijf baby's: Enzo, Elena, Estelle, Elle en Éonah

Lise met Enzo, Ilona met Elena, Hélène met Estelle, Anneke met Elle en Shana met Éonah.
Gudrun Steen Lise met Enzo, Ilona met Elena, Hélène met Estelle, Anneke met Elle en Shana met Éonah.
Dat het een vruchtbare bodem is daar in de gemeentelijke basisschool in Koksijde heeft het team de voorbije weken wel bewezen . Tussen 3 juli en 17 september bevielen liefst vier leerkrachten en een secretaresse.

"We hebben een jong leerkrachtenteam maar dat er zoveel personeelsleden op zo'n korte tijd zwanger zouden zijn kon niemand voorspellen. Gelukkig vonden we voor iedereen tijdelijk vervanging, maar uiteraard kijken we uit naar hun terugkomst", reageert directeur Carine Tegethoff.


Niet alleen de grote groep nieuwe mama's is bijzonder, alle baby's beginnen ook nog eens met de letter 'E'. De secretaresse Lise beviel op 3 juli van zoontje Enzo, juf Ilona sloot dochtertje Elena op 19 juli in de armen, Estelle maakte op 8 augustus het gezin van juf Hélène compleet, op 24 augustus verwelkomde juf Anneke Elle en juf Shana zorgde met Éonah voor de laatste E-baby op 17 september. Of de vijf vooraf de namen hadden afgesproken konden we niet achterhalen maar dat we van een heuse E-babyboom kunnen spreken is wel duidelijk. De toekomst van de gemeenteschool in Koksijde is alvast verzekerd als we het opschrift op de slabbetjes van de baby's mogen geloven. Daarop staat 'Als ik groot ben, ga ik naar de gemeenteschool Koksijde'.


(GUS)