De Driekoningen van Oostduinkerke: Baltazaar, Kaspaar en … Snakbaar

Stefaan Demoen en Jan Huyghe knopen opnieuw aan met deze traditie
Jan Huyghe Stefaan Demoen en Jan Huyghe knopen opnieuw aan met deze traditie
Na dertien jaar kruipen volksmuzikanten Stefaan Demoen en Jan Huyghe zondag in Oostduinkerke opnieuw in de huid van de Driekoningen Baltazaar en Kaspaar. Ze krijgen de hulp van Snakbaar.

Gewapend met klompviool en trekzak flaneren de Driekoningen zondag door Oostduinkerke. “Na dertien jaar stilte vonden we de tijd rijp om opnieuw liedjes te zingen op deze bijzondere feestdag”, laat Jan Huyghe weten. Samen met Stefaan Demoen zorgt hij voor de sfeer. “Engel Snakbaar vergezelt ons zondag. We beloven een koninklijk schouwspel dat menig omstaander zal doen opwippen van vreugde”, lacht Stefaan Demoen. Het trio start zondag zijn Driekoningentocht om 11 uur op de Zeedijk van Oostduinkerke. Ze proberen zoveel mogelijk horeca- en handelszaken op de Zeedijk en in de Albert I-laan te bezoeken. Na de middag gaat het dan verder richting de dorpskom en dat tot rond 19 uur.

Jan Huyghe en Stefaan Demoen knopen aan met een oude traditie in Oostduinkerke
Jan Huyghe Jan Huyghe en Stefaan Demoen knopen aan met een oude traditie in OostduinkerkeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.