Auto klemgereden na achtervolging van
liefst 60 kilometer, twee politiewagens beschadigd

Een van de wagens van politiezone Westkust raakte beschadigd, net als op dit archiefbeeld.
Bart Boterman Een van de wagens van politiezone Westkust raakte beschadigd, net als op dit archiefbeeld.
Rond het middaguur heeft zich een wilde en kilometerslange achtervolging afgespeeld in een groot stuk van West-Vlaanderen. 

Om 11.50 uur merkte een motard van politiezone Westkust een verdachte auto op die op het Europaplein in Oostduinkerke reed. De uitlaat van de wagen hing ook op de grond en daarom wilde de politieagent op de moto een controle uitvoeren. De automobilist stoof er echter meteen vandoor. De motard achtervolgde hem en riep versterking in van een tweede collega per motor. 

De man was echter niet van plan om te stoppen en toonde regelmatig zijn middenvinger. Via Oostduinkerke ging de achtervolging naar Nieuwpoort tot aan de E40. Daar kwam versterking van enkele wagens van de federale wegpolitie die mee de achtervolging inzetten. Nog wou de man niet weten van stoppen en reed hij aan hoge snelheid verder de E40 op richting Brugge. Met in zijn kielzog verschillende politieagenten nam hij de wisselaar van de E40 naar de E403 en reed alsmaar verder. 

Uiteindelijk kwam het op de E403 in Lichtervelde tot een aanrijding. De voortvluchtige bestuurder werd er door twee politiewagens ingesloten en uiteindelijk klemgereden. Door dat incident moest het verkeer op de E403 een tijdlang over de pechstrook passeren, met fikse verkeershinder tot gevolg. De snelweg ging er zelfs even helemaal dicht. 

Rond 12.30 uur was zo een einde gekomen aan een achtervolging van liefst 60 kilometer. Bij het klemrijden raakten zowel een wagen van politiezone Westkust als een wagen van de snelwegpolitie beschadigd. De roekeloze bestuurder, een 41-jarige man uit Ardooie, werd gearresteerd voor het verder onderzoek. Ook na zijn arrestatie blijft het een groot vraagteken waarom de man dergelijke fratsen uithaalde. Hij had weliswaar gedronken, maar voor het overige leek hij weinig te verbergen te hebben. Hij verklaarde gevlucht te zijn ‘wegens familieproblemen.’ 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Rymen

    Ik vrees dat die man geen cent heeft om de schade te betalen en dat de rechter in tranen zal uitbarsten wanneer hij de advocaat van de verdediging aanhoort. Straf ? een enkelbandje dat niet werkt en een week werkstraf bij de nonnetjes van Stuivenskapellekerke.

  • ANN LIMBOS

    Laat die maar peentjes zweten.

  • Bob Fréson

    Oei, dat gaat die kerel nogal kosten. Middenvinger, schade aan voertuigen, vluchten ... Die zal nog lang moeten gaan werken om dat allemaal te betalen. Die zijn straf zal veel zwaarder moeten zijn, en veel meer kosten dan die gele hesjes, ben eens benieuwd wat er uit de kast gaat komen.