30-jarige vrouw overleeft 18 messteken Dader nog voortvluchtig

Voorbijgangers hebben gisterenmorgen een hevig bloedende vrouw aangetroffen op een bankje op de Zeedijk in Koksijde. Iemand had de 30-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst liefst 18 keer met een mes in het bovenlichaam gestoken. De dader, mogelijk haar ex-vriend, is nog voortvluchtig.

Voorbijgangers troffen de vrouw rond 6 uur 's ochtends bewusteloos aan nabij het Eugenie Terlinckplein. "De vrouw was hevig aan het bloeden. In het ziekenhuis bleek dat ze liefst 18 messteken in het bovenlichaam had gekregen. De vrouw is als bij wonder al buiten levensgevaar en kon zelfs al een verklaring afleggen", zegt procureur Filiep Jodts. De omstandigheden van de steekpartij zijn momenteel nog niet volledig duidelijk. "De vrouw woonde in een appartement op het gelijkvloers rechttegenover de zitbank. Ook daar werd bloed gevonden", gaat Jodts verder.

Moordpoging

Het labo ging ter plaatse voor een sporenonderzoek en de politie verzegelde het appartement. Het wapen werd nog niet gevonden. Vermoedelijk sloeg de dader met het mes op de vlucht. "Er is een onderzoeksrechter gevorderd en we voeren onderzoek. Een verdachte is de 31-jarige Marokkaanse ex-vriend van het slachtoffer. Hij wordt opgespoord", voegt Jodts nog toe. Het parket kwalificeerde de feiten als moordpoging. Dat de vrouw 18 messteken overleefde, mag een wonder heten. (BBO)