‘Urban explorers’ riskeren celstraf voor koperdiefstal in Home Mathilde Schroyens

Home Mathilde Schroyens.
KOS Home Mathilde Schroyens.
Twee twintigers uit Lo-Reninge riskeren 6 maanden cel voor een koperdiefstal in Home Mathilde Schroyens in Sint-Idesbald in Koksijde. De twee ‘urban explorers’ gingen het gebouw eerder verkennen, maar keerden twee weken later terug voor het koper.

De feiten gebeurden op 6 april van dit jaar. Het was een anonieme wagen van de politie Westkust die een geparkeerd voertuig met koper erin zag staan op de parking van de Mc Donald’s in Koksijde. Die bleek toe te behoren aan N. V.A. (29) uit Lo-Reninge, een man met Antwerpse roots. Samen met E.D. (21) uit Lo-Reninge was hij na het stelen van de koper in Home Mathilda Schroyens naar de Mc Donald’s gereden om iets te eten. Buiten werden ze opgewacht door de politie.

De mannen werden meegenomen voor verhoor en legden bekentenissen af. Op het proces kwam echter enkel N. V.A. opdagen. “Eigenlijk had mijn vriend geld nodig. Ik ging gewoon mee om hem te helpen. En toen we aankwamen, was het meeste koper overigens al verdwenen. Hier en daar hebben we nog wat meegenomen. Ik was in elk geval enorm geschrokken toen de politie ons opwachtte”, sprak N. V.A. tijdens het proces. Hij zou mogelijk wegkomen met een werkstraf, al is dat nog niet zeker. Voor het vonnis is het wachten tot 5 februari.

Home Mathilde Schroyens in Sint-Idesbald, vernoemd naar de eerste vrouwelijke Antwerpse burgemeester, was een vakantieverblijf dat gegeerd was bij Antwerpenaren. Sinds 2013 staat het gebouw leeg om plaats te ruimen voor assistentiewoningen voor senioren. Op Youtube zijn er al verschillende filmpjes van urban explorers opgedoken die ronddwalen in het gebouw.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.