Politierechter legt bestuurder met liefdesverdriet 6 maanden cel op nadat hij reed onder invloed

Politierechter Peter Vandamme was onverbiddelijk voor de veelpleger.
Florian Van Eenoo photonews Politierechter Peter Vandamme was onverbiddelijk voor de veelpleger.
Een 37-jarige man uit Koekelare heeft in de Brugse politierechtbank 6 maanden cel gekregen voor het rijden onder invloed van alcohol. Nick S. zwalpte met zijn kampeerwagen over de weg, nadat zijn vrouw naar eigen zeggen was getrokken met de buurman.

Bestuurders op de Torhoutbaan in Ichtegem zagen Nick S. (37) uit Koekelare op 16 september vorig jaar even voor 23 uur over de weg zwalpen met zijn kampeerwagen Ford. Ze belden de politie op en die stelde vast dat S. liefst 2,85 promille alcohol in z’n bloed had. De man verklaarde dat hij in de drank was gevlogen, nadat hij had ontdekt dat z’n vrouw hem had bedrogen. “Ze is ervandoor met de buurman”, herhaalde de man dinsdagmorgen nog eens in de Brugse politierechtbank. Politierechter Peter Vandamme hechtte echter weinig belang aan dat verhaal. Nick S. werd immers in 2008, 2012 en 2014 al veroordeeld voor geïntoxiceerd rijden. Op 11 juni vorig jaar kreeg hij voor dezelfde feiten een voorwaardelijke straf in de politierechtbank van Veurne. “Volgens mijn collega had je beloofd om je aan de regels te houden voortaan. Maar drie maanden later is het weer van dat.” De politierechter legde Nick S. 6 maanden cel op, 4.800 euro boete en 1 jaar rijverbod. Hij verplichtte hem ook om voor 3 jaar een alcoholslot te installeren in z’n wagen en verklaarde de kampeerwagen van S. verbeurd.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Philippaerts

    Gek toch een gevangenisstraf die niet voorwaardelijk is maar gezien minder dan 3 jaar moet hij toch niet zitten. Proficiat justitie die man gaat wel degelijk inzien dat hij nu eens moet stoppen niet met drinken, maar met rijden onder invloed.

  • ronny cockuyt

    Dat ze de vlucht genomen heeft is niet moeilijk natuurlijk,je zou voor minder naar de buurman gaan,dan nog zonder de keren dat wij hier weten hoeveel hij dronken binnenviel.

  • Patrick Dubois

    Ik zou dronken zijn,maar van het feesten dat ik er vanaf ben.