Minderjarigen opgepakt na gewelddadige straatoverval op ex-collega

Paul Stampaert (48) houdt een gescheurd ooglid en drie gekneusde ribben over aan het incident.
Foto Jelle Houwen Paul Stampaert (48) houdt een gescheurd ooglid en drie gekneusde ribben over aan het incident.
De politie pakte zondagnacht twee minderjarigen van 16 en 17 jaar op nadat ze Paul Stampaert (48) overvielen. Dat gebeurde rond 1 uur in de Moerestraat in Koekelare.Een van de twee is een ex-collega van Paul. J. handelde in een ware razernij en sloeg Paul bont en blauw. Daarna stal hij ook nog zijn geld, bankkaart en gsm.

"Ik fietste rond 1 uur naar huis in de Moerestraat", vertelt Paul. "Opeens haalde J. me met de fiets in, zonder lichten. Ik had de twee zelfs niet zien komen en wist niet wat er gebeurde, maar J. heb ik toch meteen erkend. Hij was jobstudent in de Inktpot, waar ik ook werk. Hij reed me klem en gooide me met een kompaan op de grond. Daar hebben ze me bont en blauw geslagen en beroofd.


Mijn ooglid is gescheurd en ik heb drie gekneusde ribben. J. heeft een dispuut met mijn baas en beweert dat hij nog geld moet krijgen. Maar waarom hij mij dan aanvalt, is een raadsel. Ik heb daar niks mee te maken. Deze week zal ik thuis moeten blijven van het werk. Zaterdag wil ik sowieso terug gaan werken, dan doe ik opnieuw de zaal."


Na de overval belde Paul de politie en gaf hen de naam van J. De politie hield een onderzoek en vond zijn gsm en bankkaart gauw terug.


Nog dezelfde nacht werd J. en zijn vriend opgepakt. Tien dagen geleden sloeg hij ook al zijn ex-werkgever in de Inktpot in elkaar. Ze verschijnen voor de jeugdrechter, die over hen moet oordelen. (MMB/JHM)

Jelle Houwen