Liefdesrivalen zetten centrum op zijn kop

POLITIE RUKT MET ZES COMBI'S UIT NAAR ZWARE VECHTPARTIJ

De brandweer stapt de woning binnen om de ingestampte deuren te beveiligen.
Jelle Houwen De brandweer stapt de woning binnen om de ingestampte deuren te beveiligen.
Het centrum van Koekelare heeft maandagavond in rep en roer gestaan door een zware vechtpartij. Enkele jongeren hadden het met elkaar aan de stok gekregen in een liefdeshistorie. Een van hen sprong uit een flat om aan zijn rivaal te ontsnappen. Terwijl hij al met een beenbreuk op de grond lag, werd hij nog in elkaar geslagen.

Rond 21.15 uur werd de politie opgebeld door de 70-jarige D.D., bewoner van het gelijkvloers in de rijwoning in de Noordomstraat. Hij meldde dat er een kletterende ruzie aan de gang was in het appartement boven dat van hem. Daarbij vertelde hij ook dat er meerdere mannen aanwezig waren in de woning. De dichtstbijzijnde patrouille vertrok. "Intussen werd gecheckt om welke mannen het kon gaan en wie in dat appartement woont", zegt korpschef Johan Geeraert. "Het bleek al snel dat het om gekende mannen ging, en er wel eens flinke problemen konden zijn. Daarom werd meteen versterking opgeroepen. Ook een ploeg van zone Kouter, die in de buurt was, beantwoordde die oproep. Daardoor kwamen er zes politiecombi's ter plaatse. Uiteindelijk bleek dat de bovenste bewoner in het kader van een uithuiszetting moest verhuizen en daarbij werd geholpen door vrienden. Op een bepaald moment ontstond er hevige ruzie. De reden lag bij een liefdeshistorie omwille van een minnaar." Het geweld in de flat nam daarop razendsnel toe en een deel van het appartement werd verbouwd. Daarbij sneuvelden ook twee binnendeuren. Om aan zijn rivaal te ontsnappen, sprong de 28-jarige G.B. daarop van het balkon naar beneden. Hij belandde zo in de tuin van de 70-jarige D.D., die eerder de politie had gebeld. De aanvaller, G.A. uit Gistel, stormde daarop naar beneden, diende D.D. een harde vuistslag toe en gaf de gewonde G.B. nog een reeks klappen. Die lag al zieltogend op de grond en had D.D. al om hulp gesmeekt, want bij zijn val liep hij een beenbreuk op. Intussen kwam de politie al met loeiende sirenes aangereden en vluchtte G.A. met zijn twee kompanen weg. Ze worden opgespoord voor ondervraging.

Paniek op Facebook

Door de massale aanwezigheid van de politie, en de komst van een mug en ziekenwagen, werd op sociale media razendsnel verspreid dat er iets ernstig aan de hand was. 'Er is een dode gevallen bij een steekpartij in de Noordomstraat', 'Er is iemand van een balkon gegooid en daarna aangevallen op straat', klonk het onder meer. In een mum van tijd stonden ruim 200 berichten over het incident op Facebook. "Dat hebben we uiteraard niet zelf in de hand. We betreuren wel dat mensen in het wilde weg feiten aanzwengelen en paniek creëren", aldus Geeraert. De rust keerde pas terug toen de brandweer van Koekelare arriveerde om de ingestampte deuren te beveiligen.