Carole Himpens (sp.a) zwaait schepencollege uit

De 53-jarige Carole Himpens is aan haar laatste weken als schepen bezig. Ze neemt straks afscheid van de bevoegdheden huisvesting, jeugd, kinderopvang, gezondheidszorg, feestelijkheden en ontwikkelingssamenwerking. Afgelopen weekend mocht ze nog de uitbreiding van buitenschoolse kinderopvang De Buidel mee inhuldigen. 
Carole Himpens kreeg een mooi boeket tijdens de inhuldiging van De Buidel.
Benny Proot Carole Himpens kreeg een mooi boeket tijdens de inhuldiging van De Buidel.

“Voor de De Buidel is dit de start van een nieuw hoofdstuk, voor mij helaas het einde van een mooi verhaal”, zegt Himpens. “Ik kan terugblikken op zes vruchtbare jaren van samenwerken. Onder mijn bevoegdheid heb ik De Buidel zien groeien en uit zijn voegen zien barsten. Onder mijn impuls kwam er ook een avontuurlijk speelparcours, waarmee ik de kinderen wilde verleiden meer tijd en spel in open lucht door te brengen.” Als afscheid kreeg ze alvast een grote ruiker bloemen toegestopt. 

De komende legislatuur gaat sp.a met Open Vld in zee. Door een herverdeling van de schepenzitjes valt Himpens uit de boot. Op 14 oktober haalde ze nochtans nog 837 stemmen. “Lang niet slecht voor iemand die niet van Koekelare is”, lacht ze. “Ik ben oorspronkelijk van Oostende en kwam pas dertien jaar geleden in deelgemeente Bovekerke wonen. In al die jaren heb ik de volledige gemeente en haar sympathieke inwoners goed leren kennen. Dat ik geen schepen meer zal zijn, is jammer, maar absoluut geen ramp. Ik ben iedereen dankbaar. Als gemeenteraadslid voor sp.a blijf ik dossiers opvolgen. Ik blijf me inzetten voor Koekelare en ben nog altijd een aanspreekpunt voor alle inwoners.” 

Tijdens haar ambtstermijn werd Himpens ook getroffen door lymfeklierkanker. “De weg naar volledig herstel verloopt goed, maar we zijn er nog niet. Uiteraard is het de afgelopen jaren niet altijd makkelijk geweest. Kijk, over kanker moeten we ook openlijk durven praten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.