Volumeknop naar beneden in Knokse strandbars: “Niet bedoeling fuiven te organiseren”

Knokke-Heist -- strand terras Inside club. Archiefbeeld
Benny Proot Knokke-Heist -- strand terras Inside club. Archiefbeeld
De strandbars in Knokke-Heist moeten voor het tweede jaar op rij hun volumeknop een tikje zachter draaien. De achtergrondmuziek mag komende zomer nog maximum zeventig decibel zijn. Ter vergelijking: twee jaar geleden was dat nog tachtig. 

Het gemeentebestuur kwam die maatregelen overeen met alle uitbaters. Concreet mogen de ze bij hun strandbar achtergrondmuziek spelen tussen 12 en 20 uur. Ze moeten hun boxen installeren naast het punt waar raamverkoop wordt gehouden en mogen die uitsluitend richten op hun concessie. Ook vorig jaar was er al een daling: toen ging de maximumgrens van 80 naar 75 decibel. “Het is niet de bedoeling dat er fuiven worden georganiseerd op het strand", klinkt het bij de gemeente. Al benadrukken ze wel dat er in de zomer van 2018 weinig tot geen geluidshinder was. Het hoofddoel blijft om de bezoekers een kwalitatief bezoek aan te bieden. Het gaat bovendien slechts om een kleine volumedaling, waardoor de gasten in principe weinig verschil zullen merken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.