Visserswereld neemt afscheid van schipper Kurt Slabinck

Kurt Slabinck werd deze ochtend in Knokke begraven.
Siebe De Voogt Kurt Slabinck werd deze ochtend in Knokke begraven.
In de Margaretakerk in Knokke is vanmorgen Kurt Slabinck (48) uit Moerkerke begraven. Honderden mensen kwamen afscheid nemen van de schipper van de vissersboot Z19 Sonja, die twee weken geleden kapseisde voor de kust van Groot-Brittannië. 

Tijdens de afscheidsviering werd een brief voorgelezen van Muriel, de echtgenote van Kurt. “Lieve schat, je bent bent op een verschrikkelijke manier van ons weggerukt. We wisten dat de zee risico’s inhield. Onze ergste nachtmerrie is werkelijkheid geworden.” Kurt zou binnenkort minder gaan varen om meer tijd vrij te hebben voor zijn gezin. “We droomden om met onze kleinzoon naar Sealife te gaan en om een kleine B&B op te richten. We zullen die dromen niet meer kunnen waarmaken. We keken zo uit naar onze dertigste huwelijksverjaardag volgend jaar. Je was en bent nog steeds de liefde van mijn leven. Ik zal je altijd graag zien.” 

Naast schipper Kurt overleefde ook stuurman Roger Zoete (60) uit Gistel de scheepsramp niet. Zijn uitvaartplechtigheid vond donderdag al plaats.

Honderden mensen namen afscheid van de visser.
Kurt Slabinck Honderden mensen namen afscheid van de visser.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.