Vijf procent minder positieve ademtesten tijdens winterbobcampagne

Couillet, BELGIUM 10/12/2018. Campagne Bob contre l'alcool au volant / Bob campagne tegen alcochol aan het stuur. PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS. !ONLY BELGIUM!
Photo News Couillet, BELGIUM 10/12/2018. Campagne Bob contre l'alcool au volant / Bob campagne tegen alcochol aan het stuur. PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS. !ONLY BELGIUM!
De lokale politie Damme/Knokke-Heist heeft tijdens de winterbobcampagne 52 bestuurders betrapt die reden onder invloed van alcohol.  Dat is 5 procent minder dan tijdens de vorige actie.

Van de 909 gecontroleerde bestuurders bliezen er 857 safe, 10 alert en 42 positief. Het politieteam trok ook 19 rijbewijzen in. “Dankzij de gedrevenheid van onze patrouilles en efficiënte aanpak van de controles halen we elk jaar veel dronken bestuurders uit het verkeer”, zegt politiewoordvoerster Isolde Van Eenooghe. “In vergelijking met de vorige wintereditie daalde het aantal bestuurders onder invloed van alcohol met 5 procent.”

Gerichte aanpak

De lokale politie koos ook deze winterbobcampagne voor een efficiënte aanpak van de controles. Zowel overdag als ’s nachts lag de nadruk op gerichte verkeerscontroles en de patrouilles hadden extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten werden meteen aan de kant gezet en aan een ademtest onderworpen. De controles lopen ook na de winterbobcampagne door. In de politiezone Damme/Knokke-Heist kan je het hele jaar door gecontroleerd worden op rijden onder invloed, snelheid, gsm-gebruik en gordeldracht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.