Verdachten doorverwezen naar strafrechter na wilde achtervolging door Knokke

Gestolen wagen van daders kwam pas tot stilstand op drukke Zeedijk

De wagen crashte op de Zeedijk
Mathias Mariën De wagen crashte op de Zeedijk

De Brugse raadkamer heeft twee Walen naar de correctionele rechtbank verwezen op verdenking van gewapende weerspannigheid en diefstal. De verdachten werden op 1 augustus na een spectaculaire achtervolging ingerekend op de Zeedijk van Knokke. 

De mannen uit Bergen gingen die bewuste avond aan de haal met een Mercedes in het Nederlandse Sluis. Toen ze met het gestolen voertuig België binnenreden, werd de lokale politie van Damme/Knokke-Heist hiervan door hun Nederlandse collega’s op de hoogte gebracht. Dankzij de ANPR-camera’s kregen ze het voertuig snel in het vizier en werd rond 23 uur de achtervolging ingezet. Wat volgde was een waanzinnige achtervolging met snelheden tot 150 kilometer per uur. Enkele politiemensen die een blokkade wilden opzetten, moesten zelfs opzij springen. In die omstandigheden werd door een politieagent in de Kustlaan ook een schot gelost. Uiteindelijk konden de verdachten pas klemgereden worden op de Zeedijk, waar op dat moment veel volk aanwezig was. Beide mannen werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van gewapende weerspannigheid en diefstal. Het onderzoek wees uit dat Joachim Z. en Grégory C. ook in aanmerking komen voor diefstallen in Blankenberge. Op de camping waar ze verbleven, zouden de verdachten onder andere parfum en een gsm buitgemaakt hebben.De raadkamer heeft het dossier nu verwezen naar de Brugse correctionele rechtbank. Het proces zal in principe binnen een drietal weken van start gaan. De verdachten blijven minstens tot aan hun proces in de cel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.