Verdachte die vrouw in eigen woning in Knokke neerstak, wordt donderdag uitgeleverd

Aan de hand van camerabeelden konden de speurders de vluchtroute van A.M. reconstrueren.
rv Aan de hand van camerabeelden konden de speurders de vluchtroute van A.M. reconstrueren.
De verdachte van de steekpartij die op 14 december plaatsvond in een woning langs de Cipressenstraat in Knokke-Heist, wordt donderdag uitgeleverd aan ons land. Dat bevestigt het Brugse parket. A.M. werd een week geleden opgepakt in het Zwitsers Zürich.

Op 14 december drong de 26-jarige man zonder gekende woon- of verblijfplaats, de woning van een 47-jarige vrouw binnen langs de Cipressenstraat in Knokke-Heist. Vermoedelijk was hij op zoek naar waardevolle goederen om te stelen, maar daarbij werd hij op heterdaad betrapt door de bewoonster. De moeder van twee kwam omstreeks 10.20 uur thuis van de tennisclub en stond oog in oog met de indringer. Die diende haar verschillende messteken toe in de nek en armen. Mogelijk probeerde de vrouw, een Scandinavische uit het Brusselse die enige tijd terug naar Knokke verhuisde, zich te verdedigen en stak de verdachte daarom zo vaak. 

Het slachtoffer lag in een kunstmatige coma, maar was na enkele dagen buiten levensgevaar. Ze kon na de steekpartij nog zelf de politie bellen. De hulpdiensten moesten een raam aan de voordeur forceren om de woning binnen te geraken. Daar troffen ze de zwaargewonde vrouw aan. 

Vluchtroute gereconstrueerd

Op camerabeelden was A.M. al enkele uren voor de steekpartij te zien. Hij bleek al rond 8.15 uur in de buurt te zijn opgemerkt met een kaki broek aan en een jas met kap. Na de steekpartij vluchtte hij naar het station van Knokke, om vervolgens via de Knokkestraat verder te wandelen naar Heist. Zaterdag 29 december werd in het Zwitserse Zürich een verdachte gearresteerd nadat de Brugse onderzoeksrechter een Europees aanhoudingsmandaat had uitgevaardigd. De speurders zouden via camerabeelden de complete vluchtroute van A.M. hebben kunnen reconstrueren. 

Donderdag wordt de man door de Zwitserse autoriteiten uitgeleverd aan België. Hij verzette zich daar zelf niet tegen. Wat M. zelf verklaart over de steekpartij, is nog niet duidelijk. Bij z’n aankomst in België zal de man wellicht meteen verhoord worden. Vervolgens zal hij voor de onderzoeksrechter geleid worden voor poging tot doodslag en diefstal met braak.

De steekpartij vond plaats in een woning langs de Cipressenstraat.
Mathias Mariën De steekpartij vond plaats in een woning langs de Cipressenstraat.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan vankeirs

  Voor poging tot doodslag reken ik max 3 jaar MET uitstel,voor de diefstal met braak 1 jaar voorwaardelijk,samen omgezet in 60 uur werkstraf vrij te kiezen.

 • ivan Gabriels

  Goed werk van onderzoekers.Nu de straf nog.....

 • Marc Verdonck

  Volgende week hier, twee weken later vrij en oonieuw beginnen. Begin met een grote hervorming van het gerecht. Eerste proef kan een rechter lezen en schrijven! Waarschijnlijk al een uitval van 20 %.

 • Koenraad Verstraeten

  Uitgeleverd?? Aan de familie, hoop ik!!

 • Lea Van Heybeeck

  Oei dat is erger hier berecht worden, dan loopt hij straks al vrij terug rond. Ze zouden hem beter in het buitenland houden dan zijn we zeker dat hij achter tralies blijft.