Twintiger krijgt 6 jaar cel voor overval op juwelierszaak, waarbij 2,5 miljoen euro aan juwelen werd gestolen

Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.
Een 25-jarige Litouwer heeft in de Brugse rechtbank zes jaar cel gekregen voor een gewapende overval op een juwelier in Knokke. Daarbij maakten vier overvallers in totaal 2,5 miljoen euro aan juwelen buit. Ovidijus N. kreeg eerder nog zeven jaar cel voor zijn aandeel bij de feiten.

De Litouwer liet zich zes jaar geleden voor amper 3.000 euro overtuigen om juwelierszaak Lebeau-Courally langs de Kustlaan in Knokke te overvallen. Samen met drie kompanen overmeesterde hij op 31 juli 2013 de eigenaar en zijn echtgenote. Beiden werden gekneveld, terwijl hun zaak werd leeggeroofd. De overvallers graaiden een honderdtal dure horloges mee, een aantal ringen en armbanden. In totaal bedroeg de buit liefst 2,5 miljoen euro. In september 2015 kreeg het kopstuk van de bende bij verstek negen jaar cel. Vijf andere Litouwers kregen celstraffen van vijf tot zeven jaar opgelegd. Ovidijus N. werd pas in januari aan België uitgeleverd door Oostenrijk. Hij had er eerst een gevangenisstraf van 6,5 jaar moeten uitzitten voor een overval in december 2013. In de Brugse gevangenis tekende hij meteen verzet aan tegen de zeven jaar cel die hij kreeg voor de overval in Knokke. “Mijn cliënt heeft het vuile werk moeten opknappen”, pleitte zijn advocate Emilie Lingier. “Hij werd in zijn dorp geronseld voor de overval. Er was een economische crisis aan de gang. 3.000 euro was voor hem een serieus bedrag. Dat is in Litouwen bijna een jaar lang werken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.