Politie waarschuwt bestuurders voor BOB-acties en eindejaarscontroles

De bobcampagne moet automobilisten ervan bewust maken dat alcohol en autorijden niet samengaan (archieffoto).
photo_news De bobcampagne moet automobilisten ervan bewust maken dat alcohol en autorijden niet samengaan (archieffoto).
De lokale politie Damme/Knokke-Heist steunt de winterbobcampagne ‘Bob = nul op!’ met gerichte verkeerscontroles. “Onze politiezone bobt opnieuw mee”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Dankzij de gedrevenheid van onze patrouilles en efficiënte aanpak van de controles halen we elk jaar veel dronken bestuurders uit het verkeer.”

Ook deze editie kiest het politieteam voor een efficiënte aanpak van de wintercontroles. Zowel overdag als ’s nachts ligt de nadruk op gerichte verkeerscontroles en de patrouilles hebben extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten worden onmiddellijk aan de kant gezet en aan een ademtest onderworpen.

Het politieteam nam tijdens de vorige wintercampagne 578 ademtests af. In totaal bliezen 512 bestuurders safe, 16 alarm en 50 positief. Het team trok ook 33 rijbewijzen in. In vergelijking met de editie 2016-2017 steeg het aantal positieve ademtests met 1 procent. De controles lopen ook na de Bobcampagne door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door gecontroleerd worden op rijden onder invloed, snelheid, gsm-gebruik en gordeldracht. Ook tijdens de feestdagen zullen controles gehouden worden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.