Paardensport en luxe tijdens Knokke Hippique

Een van de deelnemers aan de wedstrijden, waaraan de wereldtop meedoet.
Foto Proot Een van de deelnemers aan de wedstrijden, waaraan de wereldtop meedoet.
Nog tot en met zondag is de wereldtop van de jumpingsport aanwezig in Knokke-Heist. De organisatoren van de eerste Knokke Hippique verwachten 20.000 toeschouwers. De toegaing is gratis.

In Knokke-Heist vertoeven altijd veel paardenliefhebbers, maar de komende dagen is de chique kustgemeente meer dan ooit het mekka van de paardensport. Knokke Hippique is aan de eerste editie toe, maar toch kreeg het jumpingevent al meteen een rating van 5 sterren, absolute wereldtop betekent dat. De deelnemerslijst is dan ook indrukwekkend met Olympische kampioenen en wereldkampioenen. "De interesse van de toppers is enorm. Ik denk dat we zo vlug die erkenning krijgen door Brussels Stephex Masters, de wedstrijd die we in september voor de tweede keer in onze hoofdstad organiseren", zegt organisator Stephan Conter


Het prijzengeld dat de ruiters kunnen winnen in alle competities, bedraagt maar liefst bijna 1 miljoen euro. Knokke Hippique heeft een terrein van 30 hectare met twee immense wedstrijdpiste ingericht in de Westkapellestraat. Op die locatie staat het toekomstige tweede golfterrein van Knokke gepland. Naast de wedstrijden bekijken kan je er ook flaneren in het tentendorp waar tal van luxemerken hun waren tonen aan de bezoekers. Er zijn tot en met zondag elke dag wedstrijden tussen 9 en 23 uur. Mooi meegenomen: Knokke Hippique bezoeken, is gratis voor iedereen. Zelfs parkeren kan er kostenloos. De ingang vind je in het midden van de Westkapellestraat. (JVRB)