Opgelichte juwelier nu ook overvallen

DADERS KNEVELEN MEDEWERKER EN MAKEN VOOR TIENDUIZENDEN EURO'S BUIT

De politie aan juwelierszaak Orologio in de Kustlaan.
Mathias Mariën De politie aan juwelierszaak Orologio in de Kustlaan.
"Ik was nog volop aan het bekomen van die oplichting en dan gebeurt er zoiets." Joël Glecer is in shock na de gewapende overval op zijn juwelierszaak Orologio in Knokke.Twee weken geleden werd de gerante van de zaak nog aangehouden, omdat ze haar werkgever jarenlang oplichtte.

"Het is niet normaal hoe de overvallers te werk zijn gegaan. Ze bonden mijn medewerker vast en bedreigden hem met een pistool. Ondertussen roofden ze mijn volledige zaak leeg." De Antwerpse diamantair Joël Glecer kan maar moeilijk vatten wat er zich gisterenmiddag in zijn juwelierszaak Orologio afspeelde. Twee gemaskerde overvallers drongen tussen 14 en 15 uur de zaak in de Kustlaan binnen. In een mum van tijd gingen ze ervandoor met voor tienduizenden euro's aan juwelen en horloges.


"Over de precieze omvang kan ik nog niet veel kwijt. Maar ze zijn er wel met een pak juwelen vandoor", zucht Joël. De juwelier was op het moment van de overval zelf niet aanwezig in de zaak. "Het was een medewerker die oog in oog kwam te staan met de daders. En dan te bedenken dat hij nog maar sinds een week achter de toonbank staat. Verschrikkelijk", zegt Joël.

Een deel van de vitrine is geplunderd.
Mathias Mariën Een deel van de vitrine is geplunderd.

Camerabeelden

De overval is voor de diamantair de tweede opdoffer in amper twee weken. Begin juni werd de gerante van de zaak aangehouden, omdat ze haar werkgever jarenlang bestolen heeft. Juwelen en horloges die de 50-jarige vrouw naar het filiaal in Antwerpen moest transfereren, verkocht S.B. stiekem door. Het verlies zou ook daar oplopen tot honderdduizenden euro's. "Ik was nog volop aan het bekomen van de oplichting door haar en dan gebeurt er zoiets. Ik ben er kapot van", zegt Joël geëmotioneerd. Vanuit Antwerpen volgde hij gisterenavond het onderzoek vanop de voet. "Momenteel bekijk ik vanop afstand de camerabeelden in de hoop iets te vinden. Mijn medewerker verwittigde zelf nog de politie, maar de daders waren toen al gevlucht."

Uit onze krant van 8 juni.
Kos Uit onze krant van 8 juni.

Zakje H&M

De politie startte een onderzoek en riep de hulp in van de lokale handelaars. "Om kwart na drie zag ik de politie toestromen", vertelt een handelaarster. "De daders waren al gevlucht, maar de agenten trokken toch meteen hun wapen. Het eerste moment was het enorm schrikken. Ik heb meteen mijn deur op slot gedaan. Het is ook niet meer de eerste keer dat er op klaarlichte dag een overval gebeurt in de Kustlaan." Een andere handelaarster stelde verdachte handelingen vast in haar zaak. "Eén man kwam naar binnen en een andere man bleef buiten wachten. We verkopen alleen kleren voor vrouwen en kindjes, dus ik vond het heel vreemd. Allebei hadden ze een paraplu en een zakje van H&M bij. De man die de zaak binnenkwam, droeg een rood trainingsjasje en sneakers. Hij begroette me, voelde bij twee artikelen eens aan het stof en is dan gewoon weer vertrokken."


Volgens het parket van Brugge ontbreekt van de daders elk spoor. (KPK/MMB/SDVO)