N-VA wil hondenlosloopweide in Knokke-Heist

iStock
N-VA Knokke-Heist pleit voor de aanleg van een hondenlosloopweide in de gemeente. 

“Nu hondenbaasjes hun honden in de zomer niet meer vrij op het strand kunnen laten lopen, is er in Knokke-Heist echt nood aan een hondenlosloopweide. We gaan ervan uit dat daarover over de partijgrenzen heen consensus is. Verschillende kandidaten, ook van GBL, haastten zich tijdens de verkiezingscampagne om te pleiten voor een hondenlosloopweide. Het is nu tijd voor actie”, zei raadslid Isabelle Goeminne (N-VA). 

Tijdens de eerstvolgende gemeenteraad zal Goeminne bij de meerderheid dan ook vragen om een hondenlosloopweide aan te leggen. “Veel heb je daar niet voor nodig. De weide, zowel voor grote als kleine honden, is bij voorkeur zo’n 100 meter lang en 50 meter breed. Een duurzame omheining en een sas aan de in- en uitgang is voldoende. Zo beletten we dat honden ontsnappen. Uiteraard voorzien we er best ook een vuilnisbak om hondenpoep in achter te laten. Speeltuigen voor honden en een zitbank voor baasjes zijn ook mooi meegenomen, maar geen must. Zo’n dingen dragen wel bij tot meer sociale contacten tussen hondenbaasjes.” weet Goeminne. 

Duinenwater Noord, vlak bij het zwembad, vlot te bereiken en ook vlakbij parkeergelegenheid, is volgens de N-VA een ideale locatie. Deze gronden zijn eigendom van de gemeente en wachten op een definitieve recreatieve invulling.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video