Mathias Polfliet breit For Life

Mathias druk in de weer met breien.
Eric Flamand Mathias druk in de weer met breien.
Een jaar geleden kon hij nog niet eens een halve sok breien, maar nu breit Mathias Polfliet aan de lopende band om geld in te zamelen Music For Life. Studio Brussel pikte er zijn initiatief zelfs uit in hun campagnefilm.

Zowat overal waar hij komt, slaagt Mathias er in om mensen warm te maken voor zijn project zoveel mogelijk gebreide portemonneetjes maken om geld bijeen te sprokkelen voor 'Het Heidehuis', het palliatief centrum in Sint-Michiels. "Daar ben ik actief als vrijwillig zorgkundige. Vorig jaar heb ik tijdens 'de Warmste Week' van Studio Brussel besloten om een actie op poten te zetten, om de werking te ondersteunen. Het idee om portemonneetjes te breien kwam plots in me op."

RV

60 beugels per dag

Die hebbedingetjes gaan ondertussen ongelofelijk snel de deur uit. De teller staat momenteel op 800. En dat terwijl Mathias tot vorig jaar nog nooit een brei- of haaknaald in zijn handen had genomen. "Omdat ik de vraag amper kan bijhouden en het belangrijk is om zoveel geld als mogelijk bijeen te krijgen, heb ik wat hulp moeten inroepen. Onder meer de dames van de Brugse Breigezellen en 't Breitelier uit Langemark, maar ook de bewoners van 't Heidehuis toveren momenteel meters wol om tot buideltjes. Die doen we dan voor 5 euro voor een kleintje of 7 euro voor het grote model van de hand. Het is een kleine hype aan het worden. Er zijn winkels die er wel tot 60 per dag verkopen. Gelukkig heb ik zakken wol gekregen van sponsers zoals Stikkestek uit Brugge, die de actie een warm hart toedragen."

Reclamespotje

Momenteel draait Studio Brussel in Brugge een reclamespotje dat vanaf 17 december wordt uitgezonden en waarin Mathias en zijn leger breisters centraal staan. "Nu zit er ruim 2.800 euro in het potje, maar ik hoop dat bedrag in de komende weken nog flink te kunnen laten groeien. Wie het project wil steunen kan me op 15,16 en 17 december vinden in de Halletoren in Brugge, waar ik mijn portemonneetjes aan de man zal brengen." (DCH)