Man krijgt 37 maanden cel voor drie diefstallen uit wagens

Gerechtsgebouw Brugge
SDVO Gerechtsgebouw Brugge
Een 40-jarige Fransman uit Antwerpen heeft in de Brugse rechtbank een effectieve celstraf van 37 maanden gekregen voor drie diefstallen uit geparkeerde wagens. Voor Youssef M. is het al zijn 52ste veroordeling.

Op 11 mei dit jaar werden uit een geparkeerde wagen in Knokke een laptop, reistas en 700 euro gestolen op een parking. Twee dagen later zag een getuige op dezelfde plek een fietser zich vreemd gedragen. M. kon in de boeien worden geslagen door de politie en bleek nog in aanmerking te komen voor gelijkaardige feiten op 22 april. Toen ging de Antwerpenaar aan de haal met een duur horloge. Op identieke wijze stal hij op 4 februari ook een handtas en portefeuille uit een geparkeerde auto. Youssef M. verklaarde zelf dat de deuren van de drie wagens niet op slot waren. De politie trof ook geen braaksporen aan. M. vroeg de rechter om een milde straf. “Ik hoef toch niet zo lang in de gevangenis te blijven? Het zijn toch simpele feiten en geen overval”, vroeg hij zich af. Toch legde de rechtbank M. donderdagmorgen 37 maanden cel op. Hij liep sinds 1995 immers al 51 veroordelingen op. Het grootste deel daarvan vond plaats in de politierechtbank.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joske Martens

    Inbreken in een auto is best mogelijk zonder braaksporen. Die autoeigenaars laten wel veel in een auto achter.

  • Mike Vanderkerken

    37 maanden waarvan hij geen dag moet uitzitten, want straffen beneden de 4 jaar worden niet uitgevoerd. Zo ver staat het met ons rechtssysteem.