Knokke-Heist laat jeugdraad financieel doorlichten

Jeugdraad Knokke
Benny Proot Jeugdraad Knokke
Een onafhankelijk onderzoeksbureau gaat de werking van de jeugdraad in Knokke-Heist doorlichten. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen beslist. Waarom dat gebeurt, daarover wil voorlopig niemand iets kwijt. “We wachten eerst het onderzoek af”, zegt burgemeester Leopold Lippens (Gemeentebelangen).

De jeugdraad in Knokke-Heist lag al langer onder vuur. Eind 2017 al plaatste oppositiepartij N-VA heel wat vraagtekens bij de werking van de raad. Daarbij wees de partij vooral naar het soort activiteiten die de jeugdraad organiseert. “Van zomerfuiven, een kidsevent met K3 en Samson en Gert tot een optreden van Niels Destadbader. Niets mis met hun organisatietalent, maar het financieel risico dat de jeugdraad hierbij loopt, alsook de aansprakelijkheid die ze hebben, legt een ongelooflijk risico bij de jongeren”, klonk het toen.

Geen boekhouding

Het college van burgemeester en schepenen besloot nu een onafhankelijk onderzoeksbureau in te schakelen om de werking van de jeugdraad door te lichten. Ook de financiële situatie van de raad wordt onder de loep genomen. De jeugdraad krijgt een jaarlijkse subsidie van 4.000 euro, maar de events die ze organiseren kunnen ze onmogelijk financieren met dat budget. Alleen: een deftige boekhouding kunnen ze al heel lang niet meer voorleggen. Burgemeester Leopold Lippens wil voorlopig niet reageren op het onderzoek. “We moeten de resultaten afwachten”, klinkt het. Eenzelfde verhaal horen we bij oppositiepartij N-VA. “We doen geen uitspraken om het onderzoek niet te belemmeren”, is het antwoord daar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.